Möte om coronaläget på måndag

Bild till nyheten Möte om coronaläget på måndag
På måndag ska Premier League-klubbarna hålla ett möte för att diskutera hur de ska agera nu när flera klubbar drabbats av virusutbrott i trupperna.

Den nya varianten av Covid-19 har ställt till det rejält för Premier League då flera klubbar har fått både spelare och ledare som testat positivt, vilket har lett till uppskjutna matcher. I helgen har redan fem av tio matcher flyttats fram.

Situationen har lett till att flera klubbar vill att ligan ska pausas under en kortare period i ett försök att få kontroll på läget. The Times rapporterar att Premier League och dess klubbar kommer att mötas på måndag för att diskutera ämnet närmare. Premier League ska vara inställda på att fortsätta spela de matcher som går medan vissa klubbar lobbar för ett stopp innan jul.

Ännu har det inte kommit några antydningar på att Liverpools match mot Tottenham på söndag kommer att skjutas på framtiden. Tottenham är tillbaka i träning och Liverpool har "endast" tre spelare som testat positivt. Skulle situationen förbli oförändrad fram tills söndag lär matchen spelas. 

– Om vi bör stoppa ligan vet jag inte. Om man tar paus i två veckor och kommer tillbaka sedan så vet jag inte vad vi ska göra, har Jürgen Klopp sagt enligt The Times.

– Jag såg Evertons laguppställning (mot Chelsea) och kände inte till hälften av spelarna.

– Att stoppa liga är nog inte det rätta, men med det spelschemat vi har måste vi vara mer flexibla. Vi har tre spelare borta på grund av Covid. Vi har match 26 och 28 december och har man endast 13 spelare tillgängliga då så är det inte möjligt. Det finns många frågor vi måste hitta svaren på, men jag har inte lösningarna.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer