– Vi kommer hitta lösningar

Bild till nyheten – Vi kommer hitta lösningar
Jürgen Klopp har pratat om hur Liverpool ska hantera frånvaron av Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keita när de Afrikanska mästerskapen ska spelas.

När Jürgen Klopp mötte pressen inför matchen mot Newcastle fick han i den andra delen av presskonferensen en fråga om de Afrikanska mästerskapen och mer specifikt om hur Liverpool skulle hantera att tre spelare blir otillgängliga för spel i klubblaget.

– Vi visste att tre skulle kvala in och vi vet att åtminstone två av dem nog kommer gå ganska långt i turneringen, sa Klopp.

– Kan man vara perfekt förbered på någonting sådant här? Nej. Att ha en tydlig ersättare till Sadio, en till Mo och en för Naby. Det är en svår situation men jag är nöjd med den trupp jag har och vi har alternativ där vi fortfarande kan spela fotboll.

– Det är en så intensiv period nu så vi har fortfarande många matcher tillsammans innan de ska åka, men sedan har vi många matcher när Mo, Naby och Sadio inte är här.

– Vi måste hitta rätt startelvor i dessa matcher, så enkelt är det, det gäller i cupspelet också. Man kan aldrig vara helt och hållet förberedd på sådana här saker. Men vi är självsäkra över det faktum att vi kommer att hitta lösningar.

– Oavsett vilka vi möter under den perioden när de tre spelarna inte är här så kommer vi att ha en plan som ger oss en chans att vinna en fotbollsmatch. Kan vi spela exakt samma typ av fotboll? Troligtvis inte, men vem bryr sig? Vi måste spela den fotboll vi har möjligheten att spela. 

– Det går inte altid att ha en perfekt lösning. Det är långt ifrån optimalt att vara utan dessa spelare men vi har vetat om det länge och nu måste vi hantera det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer