​– Hoppas vi kan göra fansen stolta

Bild till nyheten ​– Hoppas vi kan göra fansen stolta
Jürgen Klopp skriver bland annat om vikten av Anfieldpublikens stöd i matchprogrammet inför matchen mot Newcastle.

Jürgen Klopp är full av beundran för den relativt nytillsatte Newcastlemanagern Eddie Howe.

"God kväll och välkommen tillbaka till Anfield för vår Premier League-match mot Newcastle United. Jag välkomnar Eddie Howe, hans spelare, stab, domarna och de gästande supportrarna," skriver han enligt Liverpoolfc.com.

"Det är härligt att se Eddie tillbaka som manager i Premier League. Jag har aldrig hymlat om att jag har respekt för honom och det arbete han gör."

"Han är en modig, äventyrlig tränare med en tydlig plan och spelidé, alltid. Det han gjorde i Bournemouth hade man kunnat göra en film om, det var en så fin berättelse."

"Jag gissar nu, men jag tror att pausen han haft har gjort honom ännu bättre. Tid till att andas ut, reflektera och lära sig mer."

"Med tanke på hur han pratar med media verkar han full av energi för den här nya rollen och är exalterad över potentialen i Newcastle."

"Jag vet från tidigare erfarenheter att hans lag kommer att komma till Anfield för att anfalla. De vill spela sitt spel. Vi måste vara redo. De har en fantastisk trupp med spelare som har mycket att kämpa för. De kommer vara en farlig motståndare, helt klart."

Klopp passar också på att lyfta fram Mark Leyland, analytikern som lämnat Liverpool för just Newcastle.

"Det finns en person i deras läger som vi i LFC känner extra bra. Mark Leyland var en viktig del av min stab under många år men har nyligen lämnat för en högre uppsatt roll i Newcastle."

"Han har jobbat tillsammans med Eddie tidigare, i Burnley. Jag är såklart besviken att vi går miste om Mark, men det är ingen överraskning att Eddie och hans grabbar ville ha honom."

"Han är en smart kille, han är generös och har en varm personlighet. Han gör sin familj stolt. Newcastle är lyckligt lottade att ha honom hos sig."

"Vi tackade av honom på AXA Training Centre med applåder på hans sista dag men nu blev det så att jag också kunde använda matchprogrammet till att tacka Mark för allt han gjort för mig och laget under den tid vi spenderat tillsammans. Jag önskar honom all lycka i framtiden, men ingen ikväll såklart."

Klopp fortsätter att göra det tydligt var han står i vaccinationsfrågan.

"När jag skriver den här texten har jag ingen aning om hur den senaste matchen mot Aston Villa påverkar laguttagningen. Det finns såklart en växande oro när det kommer till Covid, både i landet som helhet och fotbollsklubbarna."

"Mitt budskap har alltid varit simpelt. Lita på experterna. Jag följer de råd som smarta, välutbildade människor ger eftersom de kan sitt område bäst då de dedikerat sitt liv till det och studerat om det."

"Vi går mot striktare restriktioner igen inom laget och vi är helt OK med det i LFC. Som jag sagt tidigare, vi har en väldigt hög andel i klubben som är vaccinerade. Jag tror det kan vara 100 procent nu, om inte så är det väldigt nära. Det är viktigt."

"Jag har inga problem med att säga att jag tog den tredje dosen så fort jag kunde. Så kommer vara fallet för många i vår klubb under den närmsta tiden."

"Jag kommer inte be om ursäkt för hur jag ser på vaccin, oavsett hur impopulär jag kanske blir i vissa delar av samhället. Jag känner verkligen det jag säger publikt även privat."

"Om jag träffar vänner eller personer jag bryr mig om bortom fotbollen och de säger att de inte har vaccinerat sig försöker jag göra mitt bästa för att övertala dem att lyssna på experter. Det handlar inte om att 'lyssna på mig' det handlar om att lyssna på de som vet."

"Ignorera de som påstår sig veta saker. Ignorera lögner och missinformation. Lyssna på de som vet bäst. Om du gör det så kommer du landa i slutsatsen att du vill ta vaccinet, även den tredje dosen."

"De som säger 'håll dig till fotbollen' missar helt poängen. Ja, jag vet mycket om fotboll eftersom jag har varit involverad i sporten hela mitt liv. Men poängen är att jag säger att man ska lyssna på experter. Människor som är smartare än jag någonsin skulle kunna bli har kommit till undsättning genom att skapa det här för världen."

"Vi är lyckligt lottade i det här landet och i Europa att vi har vaccinet så lättillgängligt. Jag ser det som ett privilegium och jag kommer alltid att vara tacksam för det."

Mot Aston Villa hoppas tysken på starkt stöd från läktarna.

"Om vi vänder blicken tillbaka mot kvällens match: supportrarna kommer att bli enormt viktiga. Anfield var fantastiskt mot Aston Villa. Helt fantastiskt. Matchens lirare! Det är ännu viktigare ikväll att vi alla har samma inställning."

"Vi måste vara fokuserade, kontrollerade, tålmodiga, men också tarva och aggressiva. Den rätta sortens aggressivitet. Hur intensivt stödet från läktarna var i lördags gjorde helt klart skillnad och spelarna svarade upp."

"Jag förstår att Liverpool mot Newcastle på Anfield är en match som har en historia av rivalitet så bägge sidor kommer vara supertaggade. Det är härligt. Vi kan alla omfamna den känslan ikväll. Vi är tillbaka tillsammans och vet att vi kan lyckas med någonting genom att hjälpa varandra och fokusera på vad vi kan göra för att hjälpa kollektivet."

"När det här laget och Anfield är på rätt humör älskar jag vad vi kan skapa. Förhoppningsvis kan vi göra fansen stolta med vår insats," avslutar Klopp. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer