Förvirring kring Afrikanska mästerskapen

Bild till nyheten Förvirring kring Afrikanska mästerskapen
Flera medier hävdar att Africa Cup of Nations kan komma att ställas in, men CAF hävdar att det är "fake news".

Rädslan för spridningen av den nya omikron-varianten hotar att stoppa Afrikanska mästerskapen, uppger bland annat den franska radiokanalen RMC.

Enligt deras källor överväger afrikanska fotbollsförbundet, CAF, att skjuta upp turneringen i Kamerun den 9 januari-6 februari på grund av den eskalerande coronasmittan och kommer att fatta beslut inom kort.

Om det blir inställt är det förstås goda nyheter för Liverpool FC, som skulle ha varit utan Mo Salah, Sadio Mané och Naby Keita i över en månad.

Enligt Mirror-reportern David Lynch har det europeiska klubbförbundet kontaktat FIFA där man uttrycker oro för spelarnas hälsa och därför är CAF satta under hård press. Att ställa in verkar vara det säkraste alternativet just nu, men en turnering utan spelare från Europa kan också vara en utväg.

UPPDATERAD:

Samtidigt rapporterar den afrikanska journalisten Saddick Adams att upplysningarna är "fake news" och att CAF ska ha tillbakavisat uppgifterna. Han uppges också ha citerat CAF:s kommunikationschef Lux September.

Även The Independents Melissa Reddy skriver att CAF förnekar att turneringen kommer att ställas in och kallar det för falska nyheter och lögner och att man aldrig ens ska ha diskuterat saken.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer