​"Tre ovärderliga poäng"

Bild till nyheten ​"Tre ovärderliga poäng"
Detta skriver brittisk press efter Liverpools 1-0-seger mot Aston Villa där mycket av fokus låg på Steven Gerrards comeback till Anfield.
Chris Bascombe, Telegraph:

"Vi fick se en tidslinje i sin helhet: dåtid, nutid och mycket troligt även framtid, det ser lovande ut både på kort och lång sikt."

"Liverpool brukade vara trygga i att låta sig inspireras av Gerrard. Det kommer de säkerligen göra igen någon gång under hans managerkarriär. Men här och nu kan de nöja sig med att de besegrade laget han leder."

Melissa Reddy, Independent:

"Det blev ingen hemkomst att fira för Steven Gerrard, det blev inget galet firande eller några diskussioner om framtida ambitioner."

"Det var mannen som han kallade '100 procent den bästa spelaren i världen' som såg till att det blev på det viset med en hårt slagen straff som gav Liverpool ännu en seger i titelstriden."

"Uppgiften var att inte göra det lätt för Liverpool, men Gerrards mannar kunde nog inte tro att det skulle vara så här svårt att själva skapa någonting av värde."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Detta var en situation som Steven Gerrard har upplevt många, många gånger tidigare."

"När laget desperat sökte efter inspiration klev Liverpools frontfigur fram och fixade en straffspark genom nästintill ren och skär vilja."

"Bollen placerades på straffpunkten inför the Kop. Anfieldpubliken väntade med nervositet och förhoppning. Samma spelare såg till att sätta dit bollen från elva meter, supportrarna utbröt i ett vilt firande och en seger var ett faktum."

"Det var en seger som kom efter en 10:e hållen nolla på 16 Premier League-matcher, ett facit som endast varit bättre vid ett tillfälle, säsongen 2005/06 då de hade 13 hållna nollor vid samma tidpunkt."

Oliver Holt, Daily Mail:

"Gradvis överskuggades känslorna av den uppmärksammade comebacken av rytmen i matchen. Det här är ett bättre Liverpoollag än något Gerrard spelade för."

"Han bar klubben på sina axlar i många av sina 504 ligamatcher här och även om han spelade med några duktiga fotbollsspelare hade han aldrig den hjälp runtikring sig som han hade haft om han hade spelat för Jürgen Klopp här och nu."

"En dag kanske han står där vid den andra bänken. Men när Liverpool fortsätter att briljera under Klopp, endast en poäng bakom ligaledande City, är det uppenbart att vem som än efterträder honom kommer att ha en tuff uppgift att vänta."

Phil McNulty, BBC:

"Det här var inte det där högtflygande Liverpool som så ofta kört över lag, men de krigade ihärdigt och fick tillslut sin belöning i form av ett straffmål."

"Villas lyckade matchplan frustrerade the Kop som upprepade gånger vrålade på straff tills Stuart Attwell tillslut pekade på straffpunkten."

"Liverpool var sällan hotade defensivt, men under en längre period såg det ut som att hemvändaren Gerrard kanske skulle lämna Anfield med en poäng."

Neil Jones, Goal:

"Det var tre ovärderliga poäng på en dag där alla tre titelkonkurrenter i Premier League behövde straffsparkar för att vinna jämna matcher. Titelracet är i full gång och det är redan nervöst, trots att det bara är december."

"Salah gjorde sitt 21:a mål för säsongen, samtliga turneringar inräknade. Han har gjort mål på sina 15 senaste Premier League-straffar, första spelaren att lyckas med det sedan Matt Le Tissier 2000. Han slår rekord efter rekord, Liverpools egyptiska stjärna."

Andy Hunter, Guardian:

"Liverpool var det lag som dominerade offensivt, men de frustrerades av Gerrards lag som lyckades stå emot pressen, jobbade outtröttligt och behöll strukturen i försvarsspelet."

"Klopp spenderade mestadels av matchen i samtal med fjärdedomaren Graham Scott till följd av Attwells domslut, men hans lags brist på effektivitet i den sista tredjedelen var nog ytterligare en källa till irritationen."

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer