– Handlar om att ta tre poäng

Bild till nyheten – Handlar om att ta tre poäng
Andy Robertson känner att Liverpool kunde ha gjort några fler mål mot Aston Villa men konstaterar att de tre poängen är det viktiga.

Mohamed Salahs straffmål i den andra halvleken blev segermålet mot Aston Villa för ett Liverpool som i stora delar dominerade matchen.

– Det var en skön seger. Vi behövde kriga de sista 15 minuterna. När vi gjorde målet verkade det som att de tänkte lite som att de inte hade något att förlora. De blev lite mer offensiva, flyttade upp ytterbackarna och skapade en del problem för oss, sa Andy Robertson till Liverpoolfc.com efter slutsignalen.

– Men det är då vi försvarade måste stå emot och göra jobbet. Jag tycker att vi gjorde det bra. Joel och Virgil vann varje nickduell, jag och Trent försvarade bra. Fab täckte ytorna på ett bra sätt. Hendo, Millie när han kom in, Thiago och självklart yttrarna och anfallaren försvarade bra. 1-0, ett bra resultat. En hållen nollan, det är vi nöjda över. 

– Vi kunde ha gjort några fler mål, men det handlar om att ta tre poäng, särskilt under den här perioden av säsongen. 

Liverpool avgjorde på straff men kunde kanske ha fått några fler, Robertson var involverad i ett par situationer.

– Jag tror jag var involverad i varje straffsituation, vilket inte är likt mig! Den första kanske inte skulle vara något, men den andra tycker jag är solklar, jag blev fälld när jag försökte nå bollen. Jag är inte säker på att det är tillåtet, men jag pratade med domaren i halvtid och han sa att det bara var en kollision, man måste respektera det, men den vi fick var solklar och vi vann matchen, så det var viktigt. 

– Deras målvakt är känd för att vara bra på straffar och han försöker ofta psyka straffskytten. Jag tycker vi gjorde ett bra jobb med att samlas runt Mo, låta honom gå in i sig själv och fokusera på uppgiften, vi fick hantera allt nonsens.

– Mo höll lugnet, målvakten gick åt rätt håll men den var så välplacerad att den inte gick att rädda. Jag är glad att den gick in. Vi hade ett par kontringar där vi borde gjort det bättre men det är som det är. Vi krigade på bra i slutet, fansens stöttade oss på ett bra sätt ända fram till slutvisslan.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer