​– Var det bättre laget i 75 minuter

Bild till nyheten ​– Var det bättre laget i 75 minuter
Jürgen Klopp var nöjd med sitt lags insats i stora delar av 1-0-segern mot Aston Villa.

– Var det bättre laget i 75 minuter

Jürgen Klopp var nöjd med sitt lags insats i stora delar av 1-0-segern mot Aston Villa.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter Liverpools sjunde raka seger:

Om lagets insats:

– Vad kan jag säga? Jag tycker att vi var det bättre laget i 75 minuter, helt klart, sedan öppnades matchen upp sista 15 eftersom vi förlorade rytmen lite. Vi spelade lite annorlunda i offensiven och plötsligt uppstod ett par halvchanser som var lite trixiga. Men i 75 minuter var vi det klart bättre laget.

– Mitt jobb idag var att se till att vi skapade problem för Villa och det gjorde vi i 75 minuter. Vi kunde ha gjort det bättre i de avgörande lägena, vi kunde varit bättre i beslutsfattandet. En eller två spelare till i straffområdet hade hjälpt i vissa lägen.

Om vad han sa till Gerrard efter slutsignalen:

– Han sa grattis och jag sa tack. Vi vann matchen. Ingenting kommer komma emellan oss. Men under matchen är båda fokuserade. Det är så det fungerar. Man kan vara bästa vänner men ändå vilja vinna när man möter varandra. Jag har varit med om det med David Wagner tidigare.

– Allt runtikring den här matchen var förståeligt men det finns en person som det inte var så lätt för och det är Stevie. Han är en Liverpoollegendar, vi kan inte förändra det, vi borde inte göra det.

– De gjorde det riktigt bra, de kämpade hårt för att få med sig ett resultat och pushades på av Stevie.

Om diskussionerna med fjärdedomaren:

– Inte diskussioner. Samtal. Jag måste säga att det var en fantastisk insats av fjärdedomaren. Det kändes bra. Han kan inte fatta några beslut, det är inte så att han kan vissla eller så. Han hjälper domaren då och när det sker saker rakt framför honom. Han gjorde det bra. Men vi hade samtal, vi argumenterade inte.

Om Jordan Hendersons offensiv på högerkanten:

– Ja, vi har jobbat med det. Inte bara på högersidan. Vi har liknande spelsätt på vänstersidan. Det är bara att det fungerar lite annorlunda på vänstersidan, Thiago är inte så högt upp så det handlar mer om Sadio och Robbo.

– Ja, Jordans position är ganska flexibel, vi måste bara se till att en av de tre spelarna tänker på defensiven också, men så länge vi har bollen är det inga problem. Ja, vi har förändrat hans roll lite grann, det stämmer.

Om Salahs säkerhet från straffpunkten:

– Jag vill säga en grej, jag hatar när folk firar just när man får straffen eftersom det återstår ett skott och en möjlig målvaktsräddning. Jag är väldigt, väldigt, väldigt glad och jag ser det som lika viktiga mål som alla andra. Det görs mål under en säsong som är mycket lättare än ett straffmål, när man skjuter från två meter. Om någon säger att straffar inte räknas lika mycket så förstår jag dem inte, jag tycker det är samma sak.

Om att hålla två raka nollor i ligan:

– Det är svårt att jobba på det eftersom vi spelar hela tiden. Men när vi väl får tid så är det stort fokus i hela truppen på försvarsspel. Det är vår idé. Om den här truppen, det här laget försvarar på högsta nivå så har vi alltid chansen att göra ett mål och om vi inte gör det så måste vi göra två, tre eller fyra mål vilket inte alltid är möjligt.

– Det är helt klart någonting vi jobbat på. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer