​Rapport: Salah segerskytt på Anfield

Bild till nyheten ​Rapport: Salah segerskytt på Anfield
Liverpool dominerade från första till sista sekund mot Aston Villa, men de hade stora svårigheter att sätta bollen i mål. Tillslut kunde dock Mohamed Salah skjuta hem segern från straffpunkten.

Liverpool inledde i ett ursinnigt tempo och satte Aston Villa under press. De dominerade matchen helt och hållet och skapade ett gäng fina målchanser, bland annat ett skott från Trent Alexander-Arnold som blockerades och en nick från Andy Robertson som tvingade Martinez i Villa-målet till en reflexräddning efter styrning på en försvarare.

Aston Villa hade stora problem att få till något eget spel, de tvingades ofta slå längre bollar mot en ensam Ollie Watkins som fick stångas med Joel Matip och Virgil van Dijk.

Anfieldpubliken fick hålla andan efter en halvtimmes spel när Alisson halkade i en utrusning, men den röda backlinjen hann hem och lyckades rädda upp situationen.

Liverpool hade stort bollinnehav på offensiv planhalva och det kändes som att ett mål hände i luften under hela halvleken, men det ville sig inte riktigt i de avgörande lägena.

Mo Salah kom loss efter högerkanten med några minuter kvar av halvleken och avlossade ett hårt skott efter marken, men Martinez hann ned och räddade.

The Reds klev ut efter pausvillan med mycket energi och tryckte omedelbart ned Aston Villa i eget straffområde. Villa-försvaret och Martinez fick jobba hårt, den sistnämnda gjorde en fin räddning på en nick på Virgil van Dijk efter en hörna.

I ett försök att få hål på sina motståndare valde Jürgen Klopp att byta in Diogo Jota efter en knapp timmes spel. Alex Oxlade-Chamberlain fick lämna plats.

I den 67:e minuten kom det så välförtjänta ledningsmålet för Liverpool. Salah blev nedgjord av Tyron Mings i straffområdet och domare Attwell pekade på straffpunkten. Salah klev fram och slog en stensäker straff lågt vid den högra stolpen.

1-0:

Efter att ha varit helt utspelade under i princip hela matchen klev Aston Villa upp lite högre i planen under de avslutande tio minuterna, något som öppnade upp för kontringsmöjligheter för Liverpool. Salah, Mané och Jota fick ett ypperligt läge på just en kontring, men Salah valde att försöka hitta fram till Jota istället för att gå på eget avslut och misslyckades.

Med fem minuter kvar uppstod en kaotisk situation när Alisson och Matip missförstod varandra. Alisson rensade rakt på mittbacken, men han räddade upp det genom att boxa bort bollen framför fötterna på Villa-spelaren.

Det blev inga fler mål i matchen och The Reds kunde inkassera tre nya poäng. Segersiffrorna 1-0 hade mycket väl kunnat vara mycket större med tanke på den spelmässiga dominansen.