– Känslorna kommer inte påverka oss

Bild till nyheten – Känslorna kommer inte påverka oss
Jordan Henderson tar i matchprogrammet chansen att understryka vilken enorm respekt han har för Steven Gerrard samtidigt som han konstaterar att de känslomässiga banden måste läggas åt sidan för 90 minuter när Aston Villa gästar Anfield.

På lördag klockan 16:00 är det avspark mellan Liverpool och Aston Villa på Anfield. Det lär bli en speciell tillställning med tanke på att legendaren Steven Gerrard är manager för motståndarlaget.

"Alla vet vad Steven betyder för Liverpool FC och för våra supportrar, så jag är tvivlar inte på att han kommer att få ett fantastiskt mottagande, ett sådant som de största legendarerna får för sina insatser som hjälpt till att forma klubben till vad den är idag," skriver lagkapten Jordan Henderson i matchprogrammet.

"Jag vet att det har pågått en del diskussioner om hur Steven kommer att agera när han kommer hem, men jag tror att de som är osäkra inte har varit uppmärksamma på vad som har har hänt under de senaste decennierna."

"Steven var en vinnare som spelare och nu är han en vinnare som manager. Han kommer till Anfield för att vinna. Så enkelt är det. Vårt jobb är att göra allt i vår makt för att se till att det inte händer, men eftersom jag haft äran att träna tillsammans med honom under sina sista år så är jag helt säker på att det enda han motiveras av är att hans lag ska vinna."

"Det känslomässiga kommer inte att påverka honom, men inte oss heller. Som jag känner Steven förväntar han sig ingenting annat heller."

"Han är en person som sätter en hög standard, så han kommer att förvänta sig en tuff kamp, lika tuffa som de 50/50-tacklingarna han brukade njuta av när vi var lagkamrater och konkurrenter på Melwood."

"Den här matchen blir en stor utmaning, det råder det inga tvivel om. Villas resultat sedan Steven kom dit talar för sig självt och det kommer inte som en överraskning för någon som jobbat tillsammans med honom, är det någonting han alltid kräver är att alla ger sitt absolut bästa."

"Som ung Liverpoolspelare blev jag inspirerad av honom. Jag såg hur Steven agerade, hur han motiverade sig själv och förberedde sig, det inspirerade verkligen."

"Det gällde att vrida och vända på varje sten för att hitta sätt att utvecklas som spelare och hjälpa Liverpool mer. Ingenting annat var acceptabelt."

"Så det är vad Villa-spelarna kommer uppleva nu och jag kan av egen erfarenhet säg att det är till deras fördel, de har en ledare som kan inspirera dem på så många sätt."

"Detsamma gäller Stevens stab, som för alltid kommer vara vänner till den här klubben. I Gary McAllister, Tommy Culshaw, Mick Beale och Jordan Milsom har Steven några briljanta människor runtikring sig, alla har bidragit till Liverpool FC på olika sätt och förtjänar ett varmt mottagande."

"Inför och efter matchen kommer jag att önska dem all lycka, men under matchen kommer jag att ge allt för att ta hem ett så bra resultat som möjligt för Liverpool. De förväntar sig - och vill - ingenting annat," avslutar Henderson.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer