Senaste nytt inför Villa

Bild till nyheten Senaste nytt inför Villa
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor - varav många handlade om Steven Gerrard - inför hemmamatchen mot Aston Villa. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

Detta hade Jürgen Klopp att säga:

Om hur Covidsituationen påverkat förberedelserna:

– Det är en tuff situation för världen, för oss också. Premier League har infört ett par nya riktlinjer vi ska följa, vi försöker vara så försiktiga som vi kan. Vi blir testade två-tre gånger i veckan, vilket inte är något problem för mig. Utöver det försöker vi förbereda oss som vanligt.

Om Steven Gerrard:

– Det är en fin story. Jag kan förstå lite hur han känner. Stevie är en erfaren manager som har varit med ett tag nu, han vet hur han ska ta sig an matcher, men han vet nog inte exakt hur det kommer kännas när han kommer till arenan.

– Jag har varit med om något liknande, det går inte riktigt att jämföra, men när jag kom tillbaka till Mainz, det kändes konstigt. Man gillar alla människor man träffar när man kommer till arenan, det brukar inte vara så då man vanligtvis är så tävlingsinriktad, men jag kunde hantera det och det kommer Stevie också kunna göra.

– Stevie är vän med 99,9 procent av alla i Liverpool. Den lilla andelen som han inte är det med är sådana människor som han aldrig träffat eftersom de kom hit efter honom.

– Jag har aldrig hört ett negativt ord om Stevie. Jag har träffat honom, han är en fantastisk man. Han kommer att komma hit för att vinna. Vi kommer skaka hand innan och efter matchen, däremellan kommer vi båda trycka gasen i botten. 

– Jag minns att jag firade som en galning när vi i Dortmund gjorde mål mot Mainz, jag glömde helt vår historia. Så Stevie får göra det också, men jag hoppas att han inte får någon anledning till att fira.

Om sina råd till Gerrard:

– Det var länge sedan. Vi har pratat lite då och då. Vi har utbytt ett par meddelanden sedan han kom till Villa. Jag har sett Villa nu sedan han kom och han behöver inga råd av mig. 

– Det ser bra ut, Villa kommer bli en tuff utmaning för oss. Så är det alltid i Premier League. 

Om att möta Gerrard på den här nivån:

– När vi pratade när han var i akademin tänkte jag inte på att det skulle hända, men det var inte för att jag inte trodde att det kunde hända, det var bara att tanken aldrig slog mig. 

– Han har gjort smarta val. Han började här med vetskapen om att man måste lära sig jobbet, sedan gick han till Rangers där han lärt sig mer. De var väldigt framgångsrika och nu är han redo för allt, så är det. Jag är inte överraskad. 

– Det är inte lätt för en världsklasspelare att bli en fantastisk manager, men det är möjligt. Och det verkar som att Stevie har alla egenskaper man behöver, jag är glad för hans skull.

Om Aston Villa:

– Jag förväntar mig hög intensitet. De spelar 4-3-3 eller julgransformationen, det är snart jul så låt oss kalla den för det. 

– Mittfältet är väldigt livligt, aggressivt. De har offensiva ytterbackar. De har en duktig striker oavsett vem av Watkins eller Ingsy som spelar. Backlinjen ser väldigt självsäker ut. De har en bra målvakt. De spelar ganska likt hur Rangers spelade, där gick det väldigt bra.

– De har tagit nio poäng på fyra matcher, det är ett bra facit, men ingen av dessa matcher var mot oss. Det är vad vi visa. Stevie har pratat om att lägga känslorna åt sidan, men det kommer vara känslosamt. Vi älskar Stevie. Det är bara att det inte påverkar just den här matchen, vi är alla professionella och vi kommer att ge allt. 

– Vi kommer behöva Anfield. Stevie kan få det bästa mottagandet i världen, han förtjänar det. Före och efter matchen kan de sjunga sånger och allt sådant, men under 95 minuter behöver vi att alla stöttar oss. Jag känner vårt folk tillräckligt bra för att veta att de tänker likadant. 

– I matchen måste vi ge allt. På Anfield ska vi försöka utnyttja Anfield till vår fördel, då blir det tufft för motståndarna.

– Vi har inte pratat nyligen, men jag skickade honom ett meddelande efter den senaste matchen där jag skrev något i stil med: "Inte illa, vi ses."

Om Gerrard som framtida LFC-manager:

– Jag tror det kan hända. Det ända som är viktigt är att hitta rätt tid, det är bara att se på Frank (Lampard) i Chelsea. Stevie gör det riktigt bra, men han är ung som manager. Det gäller att hitta rätt tid för att ta jobbet. 

– Jag tror det kommer att hända, vilket hade varit bra för alla.

– Det är inte upp till mig att bestämma någonting. Jag vet inte vad man måste bevisa innan man blir Liverpoolmanager. Jag vet att folk säger att man måste vinna saker, men jag är inte säker på det, det viktiga är att man vinner när man är här.

– För varje manager i världen är det viktigt att klubben är stabil när man kommer dit. Stevie går verkligen i rätt riktning, men jag kan inte se ett scenario där jag är involverad i ett beslut i den här frågan.

Om Fabinho:

– Alla vill ha Fabinho i sitt lag. Om de skulle få jobba med honom en dag så är det helt säkert att alla skulle vilja ha honom.

– Jag tycker inte att han är underskattad. Men Fab är helt OK med det (att inte lyftas fram så mycket i media). Han är i den klubb han vill vara, han behöver inte medialt utrymme för att höja sitt värde eller någonting. 

– Han är en exceptionell spelare. Är han bäst på sin position? Jag vet inte, vem bryr sig, han är en topp, topp, toppspelare. Förhoppningsvis kan det fortsätta så under lång tid framöver.

Om skadeläget:

– Nat, tyvärr fick han en fraktur i käken. Han behöver inte opereras. Han kan träna kontaktfritt nästa vecka, så han kommer vara i bra form när han kommer tillbaka fullt om fyra eller fem veckor.

– Diogo hade en känning efter senaste Premier League-matchen. Han har inte tränat med laget, men om han kan träna idag så är han ett alternativ, om inte så är han inte ett alternativ.

– Divock vilade en extra dag, han bör vara redo inför imorgon.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer