– Det var ren instinkt!

Bild till nyheten – Det var ren instinkt!
Nat Phillips berättar om finten i eget straffområde som skickade både Zlatan Ibrahimovic och Frank Kessie på en rejäl resa.

Nat Phillips stod för vad Jürgen Klopp i sina intervjuer efter segern mot AC Milan kallade för "matchens ögonblick", när han Cruyff-fintade bort Zlatan Ibrahimovic och Frank Kessie i eget straffområde. 

– Ja, det var speciellt - jag måste titta på det igen när jag får chansen, sa Phillips till Liverpoolfc.com efter slutsignalen. 

– Det fanns ingen egentlig tanke bakom det om jag ska vara ärlig. Det var sådan grej som bara.. det var ren instinkt! Tack och lov lyckades det. Jag ser fram emot att se det igen. Om det finns en GIF ska jag se till att spara den så jag kan skicka runt den!

Här kan du se finten:

Phillips och Co. stod för en fin laginsats och var trots de många förändringarna i elvan det klart bättre laget i matchen mot de italienska serieledarna.

– Det var en rolig match. Vi visste att vi redan var vidare, men det betyder mycket att avsluta på topp genom att ta samtliga poäng. Det var inte lätt, vi har fått jobba hårt som lag, men vi fick vad vi förtjänade i slutändan.

– Jag tycker det visar vilken standard vi kräver av varandra. Det var egentligen ingenting som stod på spel för oss, men vi var inte nöjda, vi accepterar inte någonting annat än det bästa vi kan leverera. Vi hamnade i underläge men krigade oss tillbaka och säkrade segern.

Phillips har fått nöta mycket bänk under säsongen, så att få kliva ut och starta på San Siro var en härlig känsla för mittbacken.

– Jag älskade det. Det är en fantastisk arena. AC Milan är ett fantastisk lag historiskt och ett lag som jag tittade mycket på när jag växte upp. 

– Det var tufft att möta Ibrahimovic, en spelare som varit på toppen under i princip hela sin karriär, det var en tuff kamp men jag njöt av varje minut. Det blev ännu bättre när vi tog hem alla tre poäng.

– Allt jag kan göra är att ge allt på träning för att utvecklas så mycket som möjligt. Jag tycker jag har utvecklats mycket under de senaste åren. Självklart vill jag spela så mycket som möjligt, men konkurrensen är tuff, jag måste se till att vara redo när jag får chansen. 

– Jag tycker att jag gjorde det bra här. Det var tufft i slutet, jag blev lite trött, vilket är naturligt när man spelar 90 minuter för första gången på länge, men i det stora hela är jag nöjd med min insats. Det visar att det hårda arbetet på träningsplanen betalar sig.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer