​"Skrattade dödens grupp i ansiktet"

Bild till nyheten ​"Skrattade dödens grupp i ansiktet"
Läs vad brittisk press skriver efter att ett långt ifrån ordinarie Liverpoollag tagit tre säkra poäng på San Siro och därmed fullbordat en historisk bedrift.
Andy Hunter, The Guardian:

"I en grupp av europeiska tungviktare blev det tillslut endast Liverpool som levde upp till förväntningarna. Jürgen Klopps roterade lag besegrade Milan, precis som mer ordinarie elvor har gjort mot Atletico Madrid och Porto, vilket ledde till att Liverpool blev det första engelska lag att vinna samtliga sex matcher i en Champions League-grupp."

"Mohamed Salah adderade till sin stora samling av milstolpar genom att göra sitt 20:e mål för säsongen när Liverpool vände och vann mot de italienska jättarna. De var så trygga i prestationen att Klopp kunde ge 18-åriga akademispelarna Conor Bradley och Max Woltman sena inhopp att njuta av på San Siro."

"Divock Origi, 'legendaren' som hans manager brukar kalla honom, säkrade full pott med sitt andra matchvinnande mål på fyra dagar. Liverpool lekte med vad som skulle vara en svår grupp. De slutade 11 poäng före de regerande spanska mästarna, 13 poäng före de nuvarande ledarna i Primeira Liga och 14 poäng föra ledarna i Serie A."

Mike McGrath, Telegraph:

"Divock Origis status som kulthjälte var väletablerad redan innan denna vecka men på San Siro adderade han ännu ett mål till sitt highlightspaket av viktiga mål."

"Fyra dagar efter att ha räddat sitt lag med ett sent avgörande mot Wolves nickade han här in segermålet som såg till att Jürgen Klopps lag blev det första engelska lag att gå vidare från Champions Leagues gruppspel med full pott."

"Det må inte ha varit ett lika minnesvärt mål som det i finalen 2019, men Origi fortsätter att visa klassen när han får spela. Klopp säger att man kan vara världsklass utan att starta regelbundet för Liverpool. Origi är ett bevis på det."

Melissa Reddy, Independent:

"I slutändan skrattade Liverpool i dödens grupps ansikte samtidigt som de blev det första engelska lag att ha ett felfritt facit i detta stadie av turneringen."

"Milan var de senaste i raden av lag att förlora mot Jürgen Klopps manskap, med en ganska svag insats."

"Alex Oxlade-Chamberlain och Ibrahima Konate utmärkte sig särskilt på en kväll där Zlatan Ibrahimovic, lejonet, verkade sova."

"Du hade blivit förlåten om du såg matchen och trodde att Liverpool var det lag som spelade för en livlina i Champions League, inte ett lag som kom till San Siro med fem segrar i bagaget."

"En elva som var i behov av speltid, förstärkt med Salah, Mané och Alisson, dominerade tillställningen. Milan tillät det hända, vilket var konstigt med tanke på deras behov av en seger."

David Maddock, Mirror:

"Till och med Liverpools reserver uppvisar en hunger för europeisk framgång."

"Jürgen Klopp gjorde åtta förändringar från sin senaste match, men det unga laget visade sig vara för mycket för Milan, som såg ut att vara ute på lite för djupt vatten på den här stora scenen."

"Divock Origi gick en sällsynt start och betalade tillbaka med sitt andra mål på fyra dagar för att säkra segern som gör the Reds till det första engelska lag att vinna samtliga sex gruppspelsmatcher i Champions League."

"Men det var oundvikligen så att Mohamed Salah var den som gjorde den verkliga skillnaden, han trakasserade de stackars italienarna och kvitterade matchen med ett briljant avslut i första halvlek."

Dominic King, Daily Mail:

"Högt upp på läktarna, när klockan tickade upp mot full tid, valde en grupp av ditresta Liverpoolsupportrar att veckla ut en banderoll. 'Campione Liverpool,' stod det kort och gott. Man lämnade faktiskt denna Europakväll med känslan av att det nog mycket väl kan bli så i St Petersburg i maj. Att slå AC Milan på San Siro kanske inte är en lika stor skalp som förr, men det ska inte ta någonting ifrån prestationen."

"Tack vare mål av Mohamed Salah och Divock Origi vände Liverpool och vann samtidigt som de såg till att vinna grupp B - den som kallats dödens grupp - med full pott. Deras rivaler till den största titeln av dem alla har med säkerhet noterat lagets framfart."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer