Första engelska lag att gå rent i gruppspelet

Bild till nyheten Första engelska lag att gå rent i gruppspelet
Detta Liverpoollag fortsätter att skriva historia. Segern mot AC Milan innebär att de blev det första laget från England att vinna sex av sex gruppspelsmatcher i Champions League.

När Champions League-grupperna lottades i augusti och det stod klart att höstens Champions League-motståndare skulle bli AC Milan, Atletico Madrid och Porto var det många som var snabba att benämna det som dödens grupp.

Det skulle visa sig att dödens grupp inte var någon match för Jürgen Klopps lag. De tog fyra raka segrar och säkrade förstaplatsen med två omgångar kvar och fortsatte sedan på vinnarspåret i de två avslutande matcherna trots en del rotation av truppen. När gruppspelet summeras slutade Liverpool hela elva poäng före andraplacerade Atletico Madrid.

Att ta sex av sex segrar i gruppspelet är sällsynt. Faktum är att The Reds blev det första engelska laget någonsin att lyckas med bedriften. Inför denna säsong hade det endast hänt vid sju tillfällen att ett lag vunnit alla matcher.

– Vi vann alla matcher i gruppen, vilket är otroligt, konstaterade Klopp när han mötte pressen efter segern på San Siro.

– Det är ännu ett kapitel i historieböckerna för denna fantastiska grupp av spelare. Vad de har gjort under de senaste åren är otroligt.

– Men vi får inget pris för detta. Det känns bra men jag hade varit nöjd med vilken poängtotal som helst bara vi gick vidare - 18 är det bästa så vi är absolut nöjda.

Nu kan den röda spelartruppen rikta fokus mot åttondelsfinalen efter årsskiftet. Lottningen sker redan på måndag.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer