– Jag är väldigt stolt

Bild till nyheten – Jag är väldigt stolt
Jürgen Klopp var lyrisk efter att ett kraftigt roterat Liverpool tagit en säker seger borta mot AC Milan.

Detta sa Jürgen Klopp på presskonferensen efter 2-1-segern på San Siro:

Om kvällens insats:

– Om jag ska vara ärlig så känner jag inte stolthet så ofta eftersom jag förväntar mig att bra saker ska hända, men ikväll är jag väldigt stolt. Det är en exceptionell insats. Jag tänker inte på att vi vann alla sex matcher, jag tänker på att just den här matchen var så bra.

– Med så många förändringar, det är lätt för mig att göra förändringar men det är upp till grabbarna att därefter vara tillräckligt självsäkra för att gå ut och visa hur bra de är. Jag såg många fotbollsögonblick ikväll som var helt fantastiska. 

– Utöver det så vann vi alla matcher i gruppen, vilket är otroligt. Det är ännu ett kapitel i historieböckerna för denna fantastiska grupp av spelare. Vad de har gjort under de senaste åren är otroligt. Men vi får inget pris för detta. Det känns bra men jag hade varit nöjd med vilken poängtotal som helst bara vi gick vidare - 18 är det bästa så vi är absolut nöjda.

Om Tyler Morton:

– Jag vill inte göra hans liv mer komplicerat än vad det redan är när han spelar för en klubb som Liverpool i så ung ålder, jag tycker vi ska lugna ned oss lite - men han var riktigt bra. Det var en njutning av att se han spela med sin otroliga fotbollshjärna. 

– Om man har den teknik han har i kombination med spelförståelsen då får man tid att uträtta saker. Det var vad han visade ikväll. Utöver det så försvarade han riktigt bra tillsammans med de andra spelarna. Jag måste säga att Oxlade och Taki försvarade otroligt bra. 

Om huruvida han pratade med Zlatan och om Milan förtjänade att sluta fyra i gruppen:

– Först och främst, jag pratade med Zlatan i tunneln, eller inte pratade, vi skakade hand inför matchen. Det var allt, det är ingen stor grej på en kväll som denna.

– Om jag tycker att AC Milan förtjänar att komma sist i gruppen? Nej. Jag gillar Milans projekt, de har en blandning av unga och erfarna spelare. Det är ett riktigt bra lag. De har skadeproblem just nu vilket är ett problem för alla lag. Men när alla är redo är det ett intressant lag som det ska bli intressant att följa under de kommande åren. 

– Ingen i gruppen förtjänade att komma sist, men det kanske kan hjälpa dem nu när de inte kommer bli störda av europeisk fotboll under Serie A-säsongen. Nu kan de koncentrera sig på ligaspelet.

Om hur Liverpool stoppade Milan från att hitta upp till Zlatan:

– Det är så fotboll fungerar, det var vad vi försökte göra, man organiserar sitt lag på ett visst sätt så att han inte kan få bollen när han vill ha den. Jag tycker verkligen att vi försvarade oss riktigt bra. Milan vill gärna spela centralt, hitta ytorna mellan våra yttrar och de på nummer 8-positionerna. De spelar inte direkt upp på Zlatan, försöker först hitta in till andra offensiva spelare i dessa ytor, vi gjorde det svårt för dem. 

– Jag måste säga att Nat Phillips och Ibou Konate spelade otroligt bra, de gjorde en fantastisk match. Sättet som de försvarade på var otroligt. Jag är väldigt stolt över grabbarna.

Källa: Liverpoolfc.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer