​Rapport: Proffsig insats av B-laget

Bild till nyheten ​Rapport: Proffsig insats av B-laget
Liverpool stod för en professionell insats på San Siro och tog en välförtjänt seger mot AC Milan efter mål av Mo Salah och Divock Origi. Sex raka segrar i gruppspelet – det har inget annat engelskt lag klarat tidigare!

En trevande start på matchen såg bägge lag känna lite på varandra under den första kvarten utan något vidare tempo eller någon imponerande kvalitet i spelet. Inget av lagen satte heller någon enorm press på offensiv tredjedel.

Halvvägs in i den första halvleken hade varken Liverpool eller Milan skapat några målchanser av värde. Det var dock gästande Liverpool som hade lite mer bollinnehav och något högre tryck mot offensivt straffområde. Milan lyckades inte alls utnyttja det faktum att Jürgen Klopp skickat ut ett kraftigt roterat lag på San Siros gräsmatta.

Det var dock italienarna som skulle ta ledningen i matchen. En hårt slagen hörna från höger som missades av Minamino vid den första stolpen ledde till att Alisson tvingades till en reflexräddning som resulterade i en retur som Tomori var först på och tryckte in 1-0 till Milan.

Några minuter senare fick Liverpool sin bästa målchans i halvleken när Divock Origi fick lite yta i straffområdet, men belgarens avslut räddades med enkelhet av Maignan i Milan-målet.

Det blev lite mer fartfyllt spel efter matchens första mål och Liverpool kunde kvittera i den 36:e minuten. Oxlade-Chamberlain dribblade sig fram på ett utmärkt vis innan han avlossade ett skott som tvingade Maignan att släppa en retur, en retur som Salah var först på och satte 1-1. Målet innebär att Salah nu innehar klubbrekordet på sju gjorda mål under ett och samma Champions League-gruppspel.

Det fortsatte att vara en jämn tillställning och när domare Danny Makkelie visslade för pausvila var ställningen fortsatt 1-1.

Ett Milan-misstag tio minuter in i den andra halvleken ledde till att Liverpool kunde ta ledningen. Mané satte press på Tomori som blev helt paff och tappade bollen, Mané avslutade med ett tungt skott som Maignan fick handen på, men när bollen studsade ut i straffområdet fanns Origi där och nickade in 2-1 till The Reds.

Efter en dryg timmes spel valde Jürgen Klopp att genomföra ett dubbelbyte där både Naby Keita och Joe Gomez fick göra comeback efter en tids skadefrånvaro. Salah och Mané lämnade planen. Gomez klev in på högerbackspositionen och skickade upp Williams i en mer offensiv roll medan Keita tog plats på mitten och Minamino klev upp i anfallet.

Trots att Milan var piskat att vinna för att ha chans till avancemang lyckades de inte få till någon typ av forcering, åtminstone inte direkt efter Liverpools ledningsmål, istället var det bortalaget som tryckte på och fick med sig ett gäng hörnor.

Klockan tickade på och ett tryggt Liverpool lyckades fortsatt hålla Milan borta från eget mål. Med kvarten kvar var det inte mycket som tydde på att de skulle tappa sin ledning.

Med tio minuter kvar av matchen lämnade Divock Origi plats för Fabinho.

Under de avslutande minuterna tog Milan tag i taktpinnen och fick genom Frank Kessie ett jätteläge att kvittera, men Alisson stod i vägen när mittfältaren kom fri mot brassen.

Liverpool stod emot den avslutande anstormningen från italienarna och kunde fira tre poäng vid slutsignalen. Segern är faktiskt historisk då den innebär att The Reds tagit full pott i denna säsongs CL-gruppspel, de är första engelska lag att lyckas med bedriften.

Värt att notera är också att ungtupparna Max Woltman och Conor Bradley fick hoppa in på övertid och göra sina CL-debuter.