– Vill vinna alla matcher vi spelar

Bild till nyheten – Vill vinna alla matcher vi spelar
Joel Matip menar att det faktum att de redan är klara för avancemang inte kommer att påverka lagets inställning i matchen mot AC Milan.

Liverpool är redan klara gruppsegrare inför den sista gruppspelsomgången och Jürgen Klopp hintade om en del rotation i laget på sin presskonferens. De som får chansen kommer dock ge allt för att ta tre poäng, slår Joel Matip fast.

– Vi vill vinna alla matcher vi spelar. Det är vår inställning, säger Matip till Liverpoolfc.com.

Spelarna kan bli historiska som första engelska lag att ta full pott i ett Champions League-gruppspel.

– När vi såg gruppen tänkte alla att det var riktigt tufft. Det är en tuff grupp, men vi har gjort det bra och har en bekväm situation. 

– Det hade varit härligt (att ta 18 poäng), vi åker dit för att vinna, men man vet aldrig vad som kan hända. Vi har en positiv attityd och är inställda på att ta tre poäng.

– De (AC Milan) kommer ge allt för att säkra andraplatsen och stanna kvar i Champions League. Det kommer inte bli en lätt match, de spelar på hemmaplan så de kommer att ge allt. Vi måste vara förberedda på en intensiv match i 90-95 minuter.

Matip är imponerad av truppbredden i Liverpool och lyfter särskilt fram Nat Phillips som fått begränsat med chanser under säsongen.

– Man ser det (truppbredden) på träning eller när någon kommer in i laget. Den här typen av matcher ger oss en möjlighet att spela med spelare som har pigga ben och som vill visa hur bra de är.

– Det är ganska tufft för honom (Phillips) men han är alltid positiv och man kan verkligen se hur han utvecklas för varje träning. Han ger alltid allt på varje träning och blir bara bättre och bättre.

– Han gjorde det bra förra säsongen och vi måste tacka honom för det. Det var inte lätt. Han kastades ut på djupt vatten men visade omedelbart sina kvaliteter.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer