Klubben lanserar unik styrelse

Bild till nyheten Klubben lanserar unik styrelse
Liverpool FC bekräftar att de skapat en supporterstyrelse för att ge fansen en betydande röst när det kommer till beslut som klubben fattar i framtiden.

Super League-fiaskot tidigare i år ledde till enorm kritik mot Liverpool FC från supporterhåll. Sedan dess har ledande personer inom klubben jobbat hårt för att reparera relationen till supportrarna, något som nu utmynnar i ett historiskt beslut.

Liverpool meddelar på sin officiella hemsida att de skapat en supporterstyrelse som kommer att bestå av 16 medlemmar från supportergrupperna Spirit of Shankly - som varit ledande i samtalen med klubben och kommer få tio av de 16 platserna - Liverpool Disabled Supporters Association, Kop Outs, Spion Kop 1906, Official Liverpool Supporters Clubs (vilket bland annat innefattar LFC.se – svenska supporterklubben), Liverpool Women's Supporters Commitee och Faith and ethnic groups.

Den nya styrelsen kommer att ha en ordförande och en vice ordförande. De kommer att ha regelbundna möten med klubben och ordföranden kommer att delta när klubbens styrelse har möten för att diskutera beslut som kan komma att påverka supportrarna.

Beslutet är ingen tillfällig lösning och för att verkligen understryka det faktumet har klubben skrivit in den nya styrelsen i sina stadgar, så även vid ägarbyten kommer supportrarna att behålla sin röst på styrelsenivå.

– Idén om en supporterstyrelse kom upp då det fanns en känsla av att det fanns en bristande kommunikation med supportrarna i vissa viktiga frågor och det var någonting som vi ville ändra på, säger Liverpools vd Billy Hogan.

– Vi har haft möjligheten att vara i kontakt med flertalet supportergrupper och samtalen inleddes med Spirit of Shankly. 

– Under de senaste åren har vi haft väldigt mycket kontakt med supportrarna, särskilt när det kommer till händelser som Kiev och Madrid, VM för klubblag och i frågor om jämställdhet, inkluderande och biljetter. 

– Vi har haft mycket kontakt, men det var tydligt att vi behövde skapa en mer formell process. Det har varit bra samtal med mycket engagemang och i slutändan är vi väldigt stolta över vad vi kommit fram till. Vi tycker att supporterstyrelsen är någonting riktigt bra och det ger oss möjligheten att fortsätta ha kontakt med varandra på ett meningsfullt sätt. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer