Klopp: Origi, Liverpool-legend!

Bild till nyheten Klopp: Origi, Liverpool-legend!
Jürgen Klopp hyllade Divock Origi när han mötte pressen efter 1-0-segern mot Wolverhampton.

Liverpool lyckades i den 94:e minuten - genom Divock Origi - hitta ett segermål mot Wolverhampton som gav dem tre poäng, vilket placerar dem före Chelsea i tabellen.

Det var en nöjd Liverpoolmanager som mötte pressen efter matchen. Detta sa han:

Om huruvida segern är en sådan som vinner titlar:

– Om man gör det 38 gånger, absolut. Om man gör det en gång, nej. Men oavsett vad så är det viktigt och det känns stort för oss eftersom det var en svår match.

– Vinden gör det svårt att spela fotboll, särskilt för det lag som dominerar matchen. Vi missade många chanser och tvingades försvara oss mot kontringar mot ett fantastiskt Wolves-lag. Det var utmaningen idag.

– När man inte gör mål måste man bara fortsätta försöka. Sedan kom Divock Origi, legendaren, in och avgjorde det för oss. Jag älskar det.

Om lagets förmåga att fortsätta in i slutet:

– Vi sa det efter matchen, det kändes som på den gamla goda tiden för två år sedan eller så. Jag tänker på matchen mot Villa till exempel. Men det är viktigt att kunna fortsätta vara positiva. Det har inte behövts allt för ofta denna säsong men det är fortfarande en viktig förmåga, tack och lov kunde vi visa upp den idag.

– Det är inte en turseger bara för att man gör ett sent mål. Det är inte heller en tursam seger för att de missade chans efter chans. Vi hade chans efter chans, men gjorde inte mål. En poäng hade varit tursamt för Wolves, så detta var rätt resultat.

Om varför Origi kan göra så många avgörande mål:

– Eftersom han är en fantastisk avslutare. Om inte vi i Liverpool vet om det, vem ska då göra det? Vi har sett det så ofta. Jag har sagt det förr, det är svårt att spela 500 minuter i veckan i det här laget med tanke på vilka spelare vi har. 

– Men Divock Origi är en otrolig spelare. Han är fantastisk i dessa lägen, han behöver inte mycket tid på sig för att hitta in i matcher. 

– Det här var hans match. Han kunde vara Divock Origi till hundra procent. Han kunde ta sig in i straffområdet, använda kroppen, tekniken, avsluta lägen. Han var ett hot även innan han gjorde mål. Denna typ av mål ser vi ofta på träning. 

– Att vinna i 95:e är fantastiskt, men när Div gör målet känns det ännu bättre.

Om han förväntade sig att Origi skulle lämna i somras:

– Om jag hade varit i en annan klubb hade jag försökt köpa honom och jag trodde att det skulle hända, det är sant, eftersom han inte fick så mycket speltid här. Men jag kan inte förstå de som tror att om man inte spelar för Liverpool så är man inte bra. Det här laget är fantastiskt bra och om du är vår nummer 12, 13, eller 14 så måste man vara fantastiskt bra, vilket Div är. 

– Jag är glad att han är här. 

– Han är en otrolig anfallare och en fantastisk kille. Han har varit i Liverpool länge, han kom hit som ung och har gjort några av de viktigaste målen i klubbens historia. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer