Rapport: Origi matchhjälte på övertid!

Bild till nyheten Rapport: Origi matchhjälte på övertid!
Det såg ut att bli en mållös tillställning mellan Liverpool och Wolverhampton på Molineux, men som så många gånger förr klev Divock Origi fram när det verkligen behövdes och smällde in matchens enda mål på övertid.

Det var en relativt lugn första kvart i matchen där Liverpool hade mest bollinnehav och kontrollerade tillställningen, men inget av lagen kom till några chanser av värde.

Wolves hade inför matchen endast släppt in 12 mål och under inledningen visade de prov på fin defensiv organisation vilket skapade stora problem för The Reds att hitta vägar igenom.

Matchens bästa chans kom efter en dryg halvtimme när Trent Alexander-Arnold måttade in ett inlägg mot Diogo Jota vid den bortre stolpen, portugisen nickade dock tätt utanför.

Liverpool satte ett rejält tryck på Wolves under de efterföljande minuterna och kunde sånär göra 1-0 när Andy Robertson slog ett lågt inlägg som tyvärr passerade både Sadio Mané och Mo Salah med liten marginal.

Efter ett skadeuppehåll sänktes tempot på nytt och det var inte mycket mer än en halvfarlig Wolves-kontring att notera innan pausvilan.

Virgil van Dijk höll på att ställa till det tidigt i den andra halvleken när han misslyckades med att dribbla förbi Adama Traore nere vid eget straffområde, men det röda försvaret samlade sig snabbt och lyckades hindra anfallaren Hwang Hee-Chan från ett avslut.

Liverpool var strax därefter nära att spräcka nollan efter en hörna, men Thiagos avslut från nära håll räddades med en snabb benparad av Wolves-målvakten Jose Sa.

Efter en timmes spel sprang Sa ihop med en Wolves-försvarare vilket gav Diogo Jota fri väg in i straffområdet med endast två försvarare på mållinjen, men han misslyckades att förvalta drömläget genom att dunka på ett hårt skott rakt i mål där Conor Coady stod och täckte. Det var smått oförklarligt att det inte blev mål.

Vid ställningen 0-0 genomförde Jürgen Klopp i 68:e minuten ett offensivt byte där Jordan Henderson fick lämna plats för Divock Origi.

Wolves backade hem och spelade enbart på kontringar medan Liverpool gång efter gång försökte hitta till den där matchavgörande målchansen, men det stämde aldrig riktigt hela vägen.

I ett försök att sätta lite extra fart på Liverpools spel under de sista tio minuterna valde han att sätta in Alex Oxlade-Chamberlain - Jota lämnade planen.

Det bästa läget att sätta ett avgörande mål i slutskedet såg ut att gå till Mané efter en hörna, men anfallarens avslut från vänster stoppades på ett skickligt sätt av Sa.

Fjärdedomaren visade upp att det skulle bli fem minuters övertid, Liverpool jagade och jagade men när det återstod en minut av matchen verkade det hopplöst - det tyckte inte Divock Origi. Mohamed Salah löpte sig loss efter högerkanten, spelade in bollen till den belgiske anfallaren som tog emot bollen felvänd, vände om och sköt in 1-0 till The Reds!