– Inte långt bakom Lewandowski

Bild till nyheten – Inte långt bakom Lewandowski
Jürgen Klopp menar att Nat Phillips kommer strax efter Robert Lewandowski när det gäller utveckling för de spelare han tränat.

Nat Phillips spelade en viktig roll under förra säsongen då han fick stort förtroende i backlinjen på grund av den mittbackskris som uppstod som följd av alla skador.

I somras belönades han med ett nytt kontrakt, men denna säsong har det inte blivit mycket speltid för engelsmannen. 

Under andra delen av Jürgen Klopps presskonferens inför Wolverhampton fick han en fråga om Phillips förtjänar att spela mot AC Milan nästa vecka. Klopp ville inte ge något rakt svar på frågan, han öste dock beröm över mittbacken.

– Jag tänker inte på AC Milan ännu, men jag vill ändå nämna Nat Phillips. Folk brukar ibland fråga mig vilken spelare som utvecklats mest under mitt ledarskap, jag har sagt Robert Lewandowski, vilket nog är rätt, men Nat Phillips kommer inte långt efter. Det är på en helt annan position, men jag minns när jag först såg Nat Phillips, efter matchen - och han är en av de smartaste spelarna jag haft - sa jag: "din spelstil är inte direkt ögongodis."

– Han har utvecklat i princip allting och ändå spelar han inte. Livet är inte alltid rättvist.

Klopp hintade om att det kan bli aktuellt med en övergång i januari.

– Vi kan inte behålla honom för evigt, men det var tydligt (i somras) att vi behövde honom detta halvår, det var helt klart. Vi får se vad som händer i vinter, men vi behövde honom här och han var OK med det eftersom han är en fantastisk kille. Utvecklingen är helt otrolig om jag ska vara ärlig. 

– Vi älskar honom för hans huvudspel, men han är otroligt bra med fötterna också. Han var en late bloomer, men han har varit helt otrolig sedan han kom igång och jag skulle ha värvat honom till varje klubb utom Liverpool eftersom vi redan har honom här.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer