Senaste nytt inför Wolves

Bild till nyheten Senaste nytt inför Wolves
Jürgen Klopp har mött pressen inför matchen på Molineux - här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

Detta sa Jürgen Klopp:

Om derbyt:

– Vi ledde med 2-0, men släppte in dem i matchen med 2-1-målet. Det går inte att spela som vi gjorde första 15-20 i 90 minuter, men det går att göra det bättre än vad vi gjorde. Men det fanns så många fina perioder i matchen, vi tappade aldrig huvudet, vi höll lugnet när det kommer till känslorna, samtidigt som vi visste att vi behövde vara aggressiva.

– Det var en riktigt bra match, som jag sa var det vår bästa match vi spelat på Goodison.

Om rotation under december:

– Spelarnas hälsa är viktigt, men vi är vana vid ett hektiskt spelschema. I början av december kommer vi inte behöva förändra så mycket mellan matcherna, kanske lite senare in i månaden. Vi får all nödvändig data från medicinska staben och det ska vi ta med i beräkningen när vi jobbar för att vinna den kommande matchen.

– Vi får se hur vi gör mot Wolves, men jag skulle nog inte förvänta mig 7-8 förändringar.

Om Wolves:

–Jag vill rikta beröm till min kollega där.  Wolves är riktigt imponerande, det var nog svårt att komma dit efter Nuno. 

– Han har förändrat deras spelstil, i en bra riktning, tyvärr!

– De är starka på kontringar med sina offensiva spelare, de är har ett riktigt bra mittfält med Neves och Moutinho. Jimenez längst fram, jag är glad att han har kommit tillbaka efter den hemska skadan. Förhoppningsvis gör han många mål, men inte på lördag. 

– Det är ett svårt lag att möta, de släpper inte in så många mål, så vi måste vara kreativa.

Om spelschemat i december:

– Det har alltid varit galet under mina sex år här. Allt fungerar bra tills man når julperioden, att spela 26:e och 28:e är inte rätt. Det är en tradition, jag förstår det, men det är tufft. 

– Ju bättre vi gör det i cuperna desto tuffare blir det, det blir i princip två månader med hektiskt schema. Men det gäller för alla lag som går långt i cuperna. 

– Vi måste vara smarta och försöka återhämta oss så snabbt som möjligt. Jag vet att det är väldigt intensivt i Premier League, men ser man på det så är det "bara" 95 minuter var tredje dag. Det är 95 minuter av superintensiva löpningar, mycket fysiskt spel, men det är görbart.

Om titelracet:

Journalisten frågade om detta är det mest spännande titelrace Klopp varit med om.

– Är det redan ett titelrace? Som jag sagt tidigare så är det här den mest konkurrenskraftiga ligan. Man kan inte vinna ligan i november/december, men man kan förlora den, man måste hålla sig kvar i toppen. 

– Vi måste se till att vara minst ett mål bättre i de matcher vi spelar, men det är svårt. Jag kan inte se på det här som ett titelrace redan nu.

– Det är spännande, men det är inte så att vi redan börjat titta på Chelsea och Manchester Citys matcher och tänker att det vore bra om det förlorar. Det har hänt förr, jag tror alla minns City-matchen där Kompany slog till med det där långskottet.

– Om det kan hända någon gång i mars eller april vore det bra. 

Om Diogo Jota:

– Han är väldigt komplett. Personlighetsmässigt är han fantastisk. Han är smart, organiserad, strukturerad. 

– När man ser på hans karriär, när han kom till Wolves, jag kommer ihåg att när jag såg honom för första gången tänkte jag att han kunde vara en spelare för mig på grund av att han var så intensiv i alla situationer.

– Han hade fin teknik, men intensiteten gör skillnaden. Det i kombination med hans attityd gjorde mig väldigt intresserad.

– För oss var det tydligt att han skulle ta nya kliv med oss, vilket han gjort.

Om Mo Salahs många assist:

– Det är inget som vi pratat om inför säsongen. Det har kommit naturligt. Han var aldrig kritiserad hos oss för att vara för självisk. Det är helt normalt för en anfallare att ibland ta ett avslut och kanske missa att det fanns en spelare i ett bättre läge.

– Vi utvecklas som lag och vet vad som kommer att hända i vissa situationer, det är till stor hjälp. När man är på en viss plats på planen bör man kunna känna sig säker på att det finns en spelare i samma tröjfärg i närheten.

– Det är det som hänt med Mo, han har blivit mer erfaren. Han har inte förlorat någon hunger för att göra mål, men han har ett otroligt lugn och har utvecklats ännu mer tekniskt, vilket ger honom mer tid att uppfatta var lagkamraterna är i vissa situationer.

– Men när han känner att han kan skjuta själv förväntar jag mig att han tar avslutet. Det är så det fungerar, när det blir mål inser man att det är rätt beslut, vilket det ofta blir när han skjuter.

Om vad som hänt efter landslagsuppehållet:

– Det var inte så att de kom tillbaka med ny energi, de hade viktiga matcher att spela med landslagen. 

– Det som påverkat mest var förlusten mot West Ham. Vi är människor, ibland måste man få en smäll för att verkligen förstå vad som krävs. Förlusten hjälpte oss, matchen var ett bra exempel på hur vi gav bort för många fasta situationer mot ett lag som är bra på just det. Det fanns så många saker vi skulle gjort bättre i matchen. 

– De situationerna uppstår när vi inte försvarar väl som en enhet. Vi alla vet att man bara kan vinna matcher kontinuerligt om man försvarar på allra högsta nivå, vilket vi inte gjorde då. 

– Vi jobbade mycket på det under försäsongen, men i den intensiva perioden tappade vi det lite, så det var ett uppvaknande för oss. Men den här formen kommer bara fortsätta om vi är 100 procent koncentrerade framöver.

Mer om Jota:

Journalisten frågade hur mycket instinkt eller taktik som ligger bakom det faktum att Jota verkar dyka upp på rätt plats i rätt tid för att göra mål just nu.

– Det handlar om båda delar. Målet mot Southampton, om Jota hade missat hade Salah varit där. När Robbo spelade in bollen snett inåt bakåt var det viktigt att ha en spelare vid första stolpen, vi hade två, vilket var en bra idé. 

– Det andra målet, när Mo spelade fram honom, jag kan inte säga att det är ett enkelt mål. Det ser enkelt ut i avslutet, men man måste vara på rätt plats. Det är både instinkt och hur vi tränar. Ett mål är bra om en passning slås in i straffområdet och det finns minst fyra spelare i straffområdet, skulle jag säga. 

– Om det hade varit enkelt så hade jag sett till att vi spelat så varje match sedan 2015. Men det är tufft på grund av hur motståndarna jobbar. 

Om Keita och Gomez:

– De deltog i stora delar av lagträning, det var härligt att se. De var inte med på hela passet, men det såg riktigt bra ut. De kommer fortsätta jobba under de två, tre kommande dagarna och efter söndag, om ingenting händer, bör de vara tillgängliga för spel igen.

Om Claudio Taffarel:

– Han är en bra kille. Vi har haft idén under ett tag, vi har så många skickliga målvakter. Vi spelar så många matcher och är borta på hotell och så vidare, så vi ville hitta en lösning för dessa spelare. Vi ville skapa en egen målvaktsfilosofi med en tränare som själv var en världsklassmålvakt och idag jobbar med två av världens bästa målvakter (i brasilianska landslaget). 

– Vi pratade med Ali, han var nöjd med förslaget, sedan pratade vi med Tafa och han älskade också förslaget, sedan körde vi på det. Han är en fantastisk man. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer