– Se hur mycket de har spenderat

Bild till nyheten – Se hur mycket de har spenderat
Rafa Benitez lyfte fram sitt egna lags misstag som anledningen till storförlusten i derbyt, men pekade också på Liverpools spenderande på transfermarknaden under de senaste åren.

Inför Merseysidederbyt hade Everton inte vunnit på sju matcher vilket lett till stor kritik mot Rafa Benitez från de blåa supportrarna. Lagets och Benitez situation förbättrades inte efter derbyt då Liverpool fullständigt körde över dem och vann med 4-1.

– Alla är besvikna eftersom vi förlorade, vi förlorade ett derby, sa Benitez på sin presskonferens efter matchen.

Spanjoren gick sedan i försvarsställning genom att påpeka att Liverpool spenderat stora summor pengar på transfermarknaden.

– Vi förlorade för att vi gjorde misstag mot ett topplag. Se hur mycket pengar Liverpool har spenderat och hur framgångsrika de har varit under de senaste åren. Vi gjorde inte rätt saker, vi gjorde för många misstag. Mot ett annat lag hade det kanske inte sett lika illa ut.

Faktum är dock att, om man ser på nettospenderingen på transfermarknaden sedan 2016, har Everton spenderat £295M jämfört med Liverpools £110M. I somras, när Benitez kom, köpte de dock endast en spelare, Demarai Gray, för £1,6M.

– Jag måste ta med det positiva och det positiva med det här laget är att vi i början av säsongen var så glada, alla hade rätt inställning, vi spelade bra och vann matcher. Vi måste hitta tillbaka till den fasen, fortsatte Benitez.

– Vi har fortfarande problem med skador, vi måste få tillbaka spelare så att vi kan ha större konkurrens i laget, då kan vi spela på den nivå vi gjorde tidigare.

Källa: Liverpool.no


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer