– Vår bästa insats på Goodison

Bild till nyheten – Vår bästa insats på Goodison
Jürgen Klopp hyllade spelarna efter den övertygande segern mot lokalrivalen Everton.

Liverpool såg genom mål av Jordan Henderson, Mohamed Salah (x2) och Diogo Jota till att ta hem tre poäng i säsongens första Merseysidederby. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga efter segern:

Om lagets insats:

– Det var helt klart den bästa insatsen vi stått för på Goodison sedan jag kom hit. Vi har gjort några bra matcher här, men inte så bra som ikväll. Vi har aldrig varit så lugna, så övertygande. Det var anledningen till att vi vann matchen, vilket jag är glad över.

Om Mohamed Salah:

– Det var inte bara han som gjorde det bra, men självklart var han bra. Han gjorde två mål, första kom efter en passning från Hendo och det andra kom efter att han satt Coleman under press. Vi såg en liknande situation i matchen mellan Chelsea och United, till och med Jorginho, en av världens bästa spelare, kan få problem med en höjdare när han är under press. 

– Han (Salah) avslutade situationen på ett fantastiskt sätt. Diogos mål, otroligt. Insatsen som grabbarna stod för var otrolig. Jag tycker att Sadio var ostoppbar i perioder också, så det var en bra insats.

Om Jordan Henderson:

– Hendo gjorde det bra, men det är vad man förväntar sig av en spelare med hans kvaliteter. När en spelare som Hendo kan träna, spela och bygga upp rytm, då kommer han spela bra fotboll. Jag tycker han också stod för sin bästa insats på Goodision. 

– Sedan jag kom till Liverpool har vi lärt oss att spela den här typen av matcher, på Old Trafford och Goodison, ikväll visade vi att vi har tagit stora steg i vår utveckling. 

Om varför det är ett steg framåt för laget:

– De två derbymatcherna mot Everton och United är stora matcher och man måste lära sig att hålla sig lugn och sansad om man vill spela sin bästa fotboll. Om jag ska vara helt ärlig så fanns det inte ett derby på Goodison där jag tänkte: "Wow, det där var en fantastisk match, nästan perfekt." Så det har funnits mycket utrymme för förbättring. 

– Jag ville att vi skulle spela på ett moget sätt. Jag ville att vi skulle vara aggressiva och arga på ett fotbollsmässigt vis. När man ska vinna tillbaka bollen i en press, det kan man inte göra utan lite ilska och girighet. Men sedan finns stunder där man behöver ha rörelse och flytta runt bollen inom laget. Vi lyckades med det ikväll.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer