– Vi har alltid försökt spela fotboll

Bild till nyheten – Vi har alltid försökt spela fotboll
Jürgen Klopp bygger vidare på sina kommentarer om att Merseysidederbyts fysiska inslag innebär att det inte är hans favoritmatcher under säsongen.

Jürgen Klopp har inför kvällens Merseysidederby pratat en del om det fysiska spelet som brukar vara ett återkommande inslag i dessa matcher och konstaterat att han tycker att det ofta går överstyr. 

På sin presskonferens sköt han först ned en fråga om att utveckla sitt resonemang, men på den stängda delen av pressträffen lyckades journalisterna fiska fram några fler kommentarer från tysken om just detta.

– Det finns andra derbyn i världen, men det är någonting speciellt med det här derbyt som kanske inget annat derby har, vi vet alla varför det är så, sa tysken.

– Om jag var överraskad? Det kan jag inte minnas, men jag är helt klart inte överraskad längre. Jag förstår att folk gör det till en stor sak när lag från samma stad möts, för det är någonting stort. Men i slutändan, efter allt snack om det, så är det en fotbollsmatch som ska spelas.

Klopp lyfter fram det faktum att Liverpool är det snällaste laget i ligan - i samtliga hela säsonger som han har varit manager för klubben har de vunnit fair play-ligan.

– Det är dumt att jag måste nämna det, men vi har varit det laget som varit mest fair i England, i stort sett i hela Europa, de senaste fem säsongerna. Det är inte ett pris som någon vill vinna i den här ligan, men det är fakta.

– Om du spelar med hög press så är planen att man ska vinna bollen. För att vinna bollen måste man ta bollen, så är det. Vi vill spela vidare, vi vill inte dra på oss frisparkar eller någonting sådant. Därför är det vanligt för oss att inte dra på oss så många frisparkar eftersom det förstör vårt sätt att spela på. Vi vill vinna bollen på rätt sätt och spela vidare.

– Tidigare år, de matcher som spelats innan jag kom hit, kan man på videos se saker som man helt enkelt inte önskar se i fotboll. Det går säkerligen att hitta saker både från Liverpools och Evertons sida. Sedan jag kom hit har vi alltid försökt att spela fotboll.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer