Senaste nytt inför Everton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Everton
Jürgen Klopp har snackat upp onsdagens Merseysidederby. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning av vad som sades.

Detta hade Jürgen Klopp att säga:

Om derbyt:

– Vi alla vet att det är lite speciella saker när det kommer till ett derby, men det är först och främst en fotbollsmatch, det är vår inställning. Vi vet vad våra supportrar vill, vi förstår det och försöker att uppfylla deras önskan. Derbymatcher är i stort fokus, men från vår sida är det en fotbollsmatch som vi måste hantera som vanligt.

Om att få en mer vilodag än Everton:

– En extra dag brukar hjälpa, när vi har en dag färre så brukar vi märka av det. Man har bara en återhämtningsdag, den andra återhämtningsdagen burkar vara viktig. 

Om Salahs sjundeplats i Ballon d'Or:

– Ja, jag blev förvånad om jag ska vara ärlig. Är det journalister som röstar? (En journalist svarade ja): Varför frågar ni mig, det är ju ert fel, om ni tycker att han skulle slutat högre upp måste ni diskutera det med era kollegor, svarade Klopp med ett leende.

– Jag vet inte exakt hur det går till. Jag tycker nästan man kan ge det till Lionel Messi jämt med tanke på vad han åstadkommit, men om Robert Lewandowski inte vinner detta år så verkar det väldigt svårt att vinna. Ja, Mo borde ha varit högre upp.

Om hur det känns att se sitt lag prestera så bra offensivt:

– Det finns fina stunder, särskilt när vi gör mål. Om vi leder med 1-0 eller 2-0 så njuter jag inte av det, vi har fortfarande jobb att göra. Men självklart har vi gjort väldigt fina mål. Jag kan njuta av matcher när jag tittar på dem igen, men när de väl spelas är jag inte i rätt sinnesstämning för det.

Om vikten av form inför derbyt:

– Jag tycker att form har betydelse, vi har spelat bra fotboll, vilket vi måste göra imorgon också. Om vi kan göra det har vi en bra chans imorgon.

Om kommentarerna att derbyt inte är hans favorimatch:

Journalisten bad Klopp att utveckla de kommentarerna lite.

– Nej, för ni kan inte skriva om det på rätt sätt. Jag har inget mer att säga om det, jag sa det jag sa. Jag förbereder mig som vanligt. 

Om de inte har någonting att förlora:

Journalisten frågade om Liverpool inte har någonting att förlora med tanke på att allt fokus kommer att vara på Rafa Benitez på grund av hans tid i Liverpool.

– Ingenting att förlora? Jag vet inte om vi kan se det så, det står tre poäng på spel. Vi ska försöka vinna matchen. Det spelar ingen roll hur situationen med deras manager ser ut.

Om att supportrar visar sitt missnöje på arenor runt om i PL:

Everton blev utbuade i helgen, likaså Brighton.

– Jag såg Brentford mot Everton men stängde av efter slutsignalen så jag vet inte exakt hur det lät. Men vanligtvis brukar det vara så att supportrarna visar sitt missnöje om laget inte får med sig rätt resultat. De gör det på arenorna eftersom det är svårt att göra det på annat sätt.

– När det gäller Graham Potter så förstår jag honom. Jag tycker verkligen att Brighton spelar fantastisk fotboll. Jag tycker att de sköter klubben på ett bra sätt, ibland glömmer folk bort det när resultaten inte riktigt blir som önskas. 

Om att behålla kylan i derbyt:

– Det som hände (Van Dijk och Thiagos skador) hände för längesedan. För att spela bra fotboll måste man vara kylig. Vi måste använda våra känslor på rätt sätt.

Om Van Dijk:

– Vi är alla människor, så det är nog svårt att helt glömma en sådan sak. Men det kan hända i fotbollen, men det ska inte hända. Problemet är att det hände och att han hade otur med skadan. 

– Virgil är rutinerad och har varit involverad i många situationer under säsongen där han inte kan tänka på skadan. Det kanske är lite annorlunda eftersom det är samma arena nu, men det är bara en ny vanlig fotbollsmatch.

– Virgil har kommit tillbaka på ett riktigt bra sätt. Så fort någonting inte ser exakt ut som det gjorde innan anser folk att det finns ett problem, men sådana diskussioner är irrelevanta eftersom alla behöver tid. Han hade en hel försäsong vilket hjälpte mycket. Vi har lärt oss hantera det under säsongens gång. Hans comeback har varit fantastisk.

Om skadeläget:

– Inga nya skador. De andra grabbarna kommer närmare, Joe och Naby är inte så långt borta från att börja träna med laget igen. Bobby behöver nog en vecka till. Curtis gör det han får göra nu, om du frågar honom så skulle han säga att han kan springa ett marathon, men vi måste vänta på läkarnas godkännande.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer