Rangnick klar för Man United

Bild till nyheten Rangnick klar för Man United
Ralf Rangnick är presenterad som ny tränare för Manchester United. För Jürgen Klopp är det ett välbekant ansikte som nu kommer till Premier League.

Nu är det bekräftat att Manchester United anställt Ralf Rangnick som ersättare till Ole Gunnar Solskajer. Avtalet löper säsongen ut men flertalet engelska källor rapporterar att det finns en överenskommelse för en roll som rådgivare i klubben under de två kommande åren efter denna säsongs slut. Tanken är alltså att en ny manager, som ska stanna på längre sikt, ska anställas i sommar.

Rangnick kommer senast från en sportchefsroll i Lokomotiv Moskva men har mycket erfarenhet från den tyska fotbollen. På grund av de många åren i Tyskland har Jürgen Klopp bra koll på Rangnick och Liverpoolmanagern menar att anställningen av Rangnick är dåliga nyheter för resterande lag i Premier League.

– Jag känner honom. Vi brukar inte prata om saker som inte är bekräftade än, men om du säger att det kommer att hända så kanske jag tror på dig, sa Klopp på sin presskonferens inför matchen mot Southampton.

– Tyvärr kommer en duktig tränare till England och Manchester United. Han är erfaren. Han byggde två klubbar från ingenting till riktiga utmanare i Tyskland i form av Leipzig och Hoffenheim. Han har haft många olika jobb inom fotbollen, men hans huvudsakliga fokus har alltid varit att vara tränare, vilket är vad han är bäst på. United kommer vara organiserade på planen, det måste vi vara beredda på, det är inte bra nyheter för de andra lagen såklart.

– Han är en bra man och en fantastisk tränare. Han har gjort det riktigt bra där han varit. Han inledde karriären tidigt i Stuttgart, jag vet inte exakt vilka klubbar han varit i men jag tror han var i Ulm och tog dem till Bundesliga, vilket var helt galet på den tiden.

– Sedan har han tagit steg framåt sedan dess. Jag mötte honom som tränare första gången när han var i Hannover. Det visade sig att vi alltid mötte det lag hans lag skulle möta en vecka tidigare, så han ringde mig alltid och bad om råd. Jag kände mig stolt att store Rangnick ringde mig. Men han fick all information han behövde, de gick upp, vi gjorde det inte, haha... Han är skyldig mig en tjänst!

– I den tyska fotbollsvärlden har han ett väldigt gott rykte, avslutade Klopp. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer