– Spelare går ofta över gränsen i derbyt

Bild till nyheten – Spelare går ofta över gränsen i derbyt
Jürgen Klopp har inte de bästa av minnen från tidigare Merseysidederbyn och menar att det fysiska spelet i matcherna ofta är alldeles för tufft.

På onsdag är det dags för säsongens första derby mellan lokalrivalerna Liverpool och Everton. Spelplats är Goodison Park, en arena där The Reds förra säsongen fick se både Virgil van Dijk och Thiago kliva av med skador som höll dem borta från spel i flera månader, i den förstnämndes fall var skadan efter Jordan Pickfords tackling så allvarlig att han missade resterande del av säsongen.

Jürgen Klopp berättar att det fysiska spelet i derbyna ofta blir för mycket för honom.

– Derbyna har alltid varit en annan typ av match än alla andra. Ofta har jag inte gillat intensiteten i de matcherna. Det är för mycket för mig, säger tysken till Sky Sports.

– Jag gillar fysisk fotboll, jag har inga problem med det. Vi spelar det själva och andra lag spelar också så, men i derbymatcherna går spelare ofta över gränsen. Så jag kan inte säga att det är min favoritmatch direkt. Jag måste vara så pass ärlig att jag kan säga det.

– Nu ska vi förbereda oss för matchen och kommer att försöka att se till att det blir en vanlig och bra fotbollsmatch.

Liverpool kommer som bekant till matchen med en 4-0-seger mot Southampton i ryggen och är tack vare Chelseas poängtapp mot Manchester United endast två poäng från förstaplatsen. Tyngre går det för Everton som i och med förlusten mot Brentford igår placerar sig på en fjortondeplats i tabellen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer