Lånekollen: Jaros cuphjälte

Bild till nyheten Lånekollen: Jaros cuphjälte
Unge målvakten Vitezslav Jaros avslutade sin lånesejour med St Patrick's Athletic genom att hjälpa dem till ett cupguld. På annat håll fick mittbacken Rhys Williams göra sin första start på två månader.

Irland

FAI Cup

20-årige Vitezslav Jaros har haft en mycket framgångsrik säsong tillsammans med St Patrick's Athletic. Han höll elva nollor i ligaspelet och utsågs till säsongens spelare i klubben.

Den sista matchen, en cupfinal i FAI Cup mot Bohemians, slutade även den lyckosamt för målvakten. Han höll nollan under ordinarie tid, men inget av lagen hade lyckats spräcka målnollan så matchen gick till förlängning. Vid ställningen 1-1 i slutet av förlängningen stod han för en jätteräddning för att ta tillställningen till straffar.

St Pat's vann straffläggningen med 4-3 och Jaros räddade en straff vilket innebär att han nu kan återvända till Merseyside med en guldmedalj runt halsen.

England

Championship

Rhys Williams har haft det kämpigt i Swansea under hösten med väldigt lite speltid, men i helgen fick han göra sin första start på två månader i hemmamatchen mot Reading.

Det blev en tuff match för Williams och Co. då Reading vann med 3-2. Mittbacken hade problem att hänga med Andy Carroll i en löpduell när anfallaren gjorde matchens andra mål. Det blev iallafall 90 viktiga minuter i benen för Williams.

Sepp van den Berg fortsätter att få förtroendet från start i Preston och spelade 90 minuter i en 1-1-match mot ligaledande Fulham.

Anfallaren Sheyi Ojo gjorde sin första start på fyra veckor när Millwall förlorade med 2-1 mot Hull.

Ben Davies fick 90 nya minuter i Sheffield Uniteds första match under nya managern Paul Heckingbottom, "Blades" vann med 2-0 mot Bristol City. Ex-röde Rhian Brewster öppnade målskyttet i matchen.

Spanien

Segunda Division

Anderson Arroyo fortsätter att vara ordinarie för Mirandes i den spanska andraligan. Han spelade 90 minuter i en 1-1-match mot Real Oviedo.

Skottland

Skotska Premiership

Luis Longstaff inledde på bänken för Queen's Park mot Kilmarnock men fick hoppa in med 25 minuter kvar att spela. Matchen slutade i en 1-0-förlust för Queen's Park.

Utan speltid: Leighton Clarkson, Ben Woodburn, Jake Cain

Inga matcher: Paul Glatzel, Jakub Ojrzynski

Källa: Thisisanfield.com.