– Ett derby är alltid speciellt

Bild till nyheten – Ett derby är alltid speciellt
Thiago ser fram emot onsdagens Merseysidederby på Goodison Park, han understryker dock vikten av att spelarna tar sig an matchen på rätt sätt.

Liverpool laddade upp inför bortamatchen mot lokalrivalen Everton på bästa möjliga sätt genom att besegra Southampton med 4-0 hemma på Anfield. 

Thiago stod för ännu en imponerande insats och skrev in sig i målprotokollet för andra matchen i följd.

– Det är speciellt att göra mål på den här arenan, men jag är ännu gladare över att vi vann, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Den första halvleken var väldigt bra. Vi släppte till en del, men skapade också väldigt mycket, vi spelade bra fotboll och hade ett bra resultat efter första halvlek.

– I den andra halvleken spelade vi av matchen lite grann, vi hade resultatet och vetskapen om att vi har en ny match om tre dagar. Men vi var fokuserade och hungriga matchen igenom. Vi förberedde oss på att möta ett 4-4-2 eller 4-4-1-1, men de spelade annorlunda. Vi har dock tillräckligt med erfarenhet så vi kunde analysera situationen och anpassa oss.

Det fullspäckade spelschemat har inletts och derbyt på Goodison Park väntar redan på onsdag.

– Det är ett derby, det är alltid speciellt. Vi måste dock se det som en ny match i Premier League där vi måste ge allt. Det är vår inställning, säger Thiago.

– Det är ett derby för publiken, för oss är det en match som ska spelas som vilken annan som helst. 

– Vi är inne i en period av säsongen som vi väntat på, nu ska vi spela var tredje dag. Det kommer innebära mindre träning, men vi vill spela fotboll. Det spelar ingen roll om det är varje, varannan eller var tredje dag, vi vill bara spela fotboll.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer