U23 segrade i snöoväder

Bild till nyheten U23 segrade i snöoväder
Liverpools U23 besegrade Leicester City med 3-0 i helgen. Tyngre gick det för U18 som förlorade mot Manchester City.

Liverpools U23 studsade tillbaka efter två raka förluster genom att ta tre poäng mot "Foxes" hemma på akademin i Kirkby. Matchen präglades av ett snöoväder som innebar att planen var helt täckt av snö, men spelet kunde rulla på relativt bra trots omständigheterna.

Efter knappa 20 minuters spel gav Max Woltman Liverpool ledningen med ett kliniskt avslut på ett inlägg från Conor Bradley. Något senare slog Bradley ett nytt inlägg som seglade hela vägen in i mål till 2-0.

De unga röda dominerade den första halvleken men lyckades inte utöka sin ledning trots två fina chanser för Kaide Gordon. I andra halvlek fick de dock hål på Leicester igen. Jack Bearne sög ned en passning från James Norris och satte med ett säkert avslut 3-0, vilket blev slutresultatet.

Liverpools U23: Pitaluga, Bradley, Quansah, Boyes, Beck, Clayton, Morton, Dixon-Bonner, Norris, Gordon (Bearne, 58), Woltman.

Förlust för U18

Liverpools U18-lag spelade sin sista gruppspelsmatch i Premier League Cup i lördags när Manchester City gästade akademin.

Matchen inleddes i högsta möjliga tempo med chanser åt båda håll under de första minuterna, men ett misstag från hemmalager ledde till att City kunde ta ledningen genom Will Dickson.

Liverpool svarade bra efter att ha hamnat i underläge och skapade ett gäng chanser. I den 70:e matchminuten jagade de fortfarande en kvittering, men istället avgjorde City med ett 2-0-mål.

Resultatet innebär att Liverpool slutar tvåa i gruppen bakom just City, de kan fortfarande gå vidare om de blir den bästa grupptvåan. Alla grupper är ännu inte färdigspelade.