​Rapport: Storseger på Anfield!

Bild till nyheten ​Rapport: Storseger på Anfield!
Liverpool fortsätter att spruta in mål. Mot Southampton rasslade det till i nätet redan efter två minuters spel, vilket lade grunden till en stensäker seger för The Reds där slutresultatet skrevs till 4-0.

Liverpool fick en drömstart på matchen med ett ledningsmål redan efter två minuters spel. Sadio Mané hittade in till Andy Robertson i straffområdet med en jättefin passning, vänsterbacken spelade in snett inåt bakåt till Diogo Jota som placerade in 1-0.

1-0:

Efter tio minuters spel såg Mané ut att ha utökat ledningen när han nickade in bollen efter ett frisparksinlägg från Trent Alexander-Arnold, men målet dömdes bort för offside med mycket liten marginal.

Ett misslyckat inkast från Alexander-Arnold gav Southamptons Broja chansen till ett friläge mot Alisson, men målvakten gjorde det som krävdes för att The Reds skulle behålla ledningen.

Diogo Jota blev tvåmålsskytt efter en dryg halvtimmes spel. Jordan Henderson och Mohamed Salah väggspelade på högerkanten vilket gav Salah chansen att med ett lågt och hårt inlägg hitta en fristående Jota vid den bortre stolpen och 2-0 var ett faktum.

2-0:

Det dröjde inte länge innan Liverpool hittade nätet på nytt. Thiago kom i en andravåg efter ett anfall, dribblade sig in i straffområdet och avlossade ett skott som styrdes i nät via en försvarare.

3-0:

Den första halvleken var en behaglig sådan för The Reds som var det klart bättre laget - även om Alisson vid några tillfällen visade klassen när han höll sin nolla intakt - och de kunde vandra in till omklädningsrummen för pausvila med en tremålsledning.

Redan sex minuter in i den andra halvleken nätade Liverpool igen och det var en speciell målskytt i form av Virgil van Dijk som gjorde sitt första mål sedan comebacken från knäskadan. Alexander-Arnold slog in en hörna från höger till en helt fri Van Dijk som dunkade in bollen i mål på volley.

4-0:

Efter 4-0-målet hade gästande Southampton en del boll, men Liverpool var trygga i sitt försvarsspel och hade inga större problem med att hålla tätt bakåt.

I den 74:e minuten kom Jota mycket nära att göra hattrick när Robertson svingade in ett inlägg från vänster, anfallaren hade ett öppet mål men nådde inte riktigt hela vägen fram till bollen när han kastade sig framåt.

Den sista kvarten var det Liverpool som dominerade igen och Saints fick knappt låna bollen, men de lyckades dock inte utöka sin ledning så när domare Andre Marriner blåste av matchen stod det fortsatt 4-0 på Anfields resultatskärmar.

Premier League

Liverpool - Southampton 4-0 (3-0)

Målen: 1-0: (2) Jota (Robertson), 2-0: (32) Jota (Salah), 3-0: (38) Thiago, 4-0: (52) Van Dijk (Alexander-Arnold)

Domare: Andre Marriner