– En väldigt sund konkurrens

Bild till nyheten – En väldigt sund konkurrens
Kostas Tsimikas menar att han och Andy Robertson har en positiv konkurrenssituation som hjälper de båda spelarna att prestera på topp.

Kostas Tsimikas hade en utmanande debutsäsong i Liverpool där skador och Covid-sjukdom hämmade honom rejält. Denna säsong har vänsterbacken fått fart på karriären i den röda tröjan och imponerat i stort sett varje gång han fått chansen att spela istället för Andy Robertson.

Det är en tuff uppgift att konkurrera med Robertson som under de senaste åren varit en av världens bästa vänsterbackar, men Tsimikas ser positivt på utmaningen.

– Det är en väldigt sund konkurrens. Jag och Andy jobbar hårt på träning, säger han till Liverpoolfc.com.

– Vi båda ger allt för att få spela. Enligt mig är det väldigt, väldigt positivt, vi hjälper varandra, vi står varandra nära och finns där om någon av oss behöver någonting.

– Vi försöker alltid att göra det som är bäst för laget. Jag är glad att ha den här konkurrensen med honom.

På lördag väntar Premier League-fotboll igen efter Champions League-segern mot Porto tidigare i veckan. Tsimikas hoppas att laget kan bygga vidare på de två senaste matcherna mot Arsenal och Porto.

– Det är viktigt för alla spelarna i laget att vi börjar bygga upp den här vinnarmentaliteten igen. Det är väldigt, väldigt viktigt.

– Vi vann med 4-0 (mot Arsenal) och vi visade på planen det vi hade jobbat med under hela veckan. Vi visade det och vann matchen. Vi ska försöka göra detsamma på lördag.

– Alla matcher i Premier League är tuffa. Southampton är ett bra lag, de försvarar som en enhet, de löper otroligt mycket och är ett fysiskt lag. Men vi måste hålla oss till vår plan och spela bra fotboll för att vinna matchen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer