Senaste nytt inför Saints

Bild till nyheten Senaste nytt inför Saints
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför hemmafighten mot Southampton. Här kan du se presskonferensen i sin helhet samt läsa en textad sammanfattning.

Detta var vad Jürgen Klopp hade att säga:

Om läget i truppen:

– Det ser bättre ut, för tio dagar sedan hade vi i princip två och en halv mittfältare. Nu kunde vi använda Porto-matchen för att vila några och ge några speltid. Nu måste jag fatta beslut igen, vilket är härligt. Det ser bättre ut än för två veckor sedan.

– Jag har inte fått någon information på mobilen idag om några nya problem. Spelarna som var involverade i truppen i matchen mot Porto bör vara tillgängliga igen.

Om Southampton:

– De förlorade sent mot Man United, de tog det till straffar mot City i Ligacupen tror jag. De är ett välorganiserat lag, det måste jag säga. De spelar med 4-4-2, ibland byter de till fembackslinje under matcherna. Man måste vara kreativ för att bryta igenom dem.

– Vi ska försöka hitta lösningar på lördag. Det är en hemmamatch, jag hoppas att vi använder det på rätt sätt och skapar en bra stämning. Vi måste vara redo för att de kan vinna boll i svåra lägen för oss på grund av deras organisation, helst ska vi vinna tillbaka den omedelbart, men om vi inte gör det måste vi vara beredda på deras kontringar.

– De är inte enbart ett kontringslag, de kan göra smarta saker med bollen inom laget. De har livliga ytterbackar, yttrar som kliver in i planen, anfallare som hotar. De är ett bra lag, men i Premier League innebär det inte direkt att man är med i toppen av tabellen.

– De spelade inte mitt i veckan, det gjorde vi, det är en fördel för dem. Vi måste se till att vara så återhämtade vi kan vara och göra oss redo för en rejäl fight.

Om Ralph Rangnick:

Rangnick sägs vara i princip klar för Manchester United.

– Jag känner honom. Vi brukar inte prata om saker som inte är bekräftade än, men om du säger att det kommer att hända så kanske jag tror på dig.

– Tyvärr kommer en duktig tränare till England och Manchester United. Han är erfaren. Han byggde två klubbar från ingenting till riktiga utmanare i Tyskland i form av Leipzig och Hoffenheim. Han har haft många olika jobb inom fotbollen, men hans huvudsakliga fokus har alltid varit att vara tränare, vilket är vad han är bäst på. United kommer vara organiserade på planen, det måste vi vara beredda på, det är inte bra nyheter för de andra lagen såklart. 

– Han är en bra man och en fantastisk tränare.

– Han ses väldigt högt inom fotbollen. Han har gjort det riktigt bra där han varit. Han inledde karriären tidigt i Stuttgart, jag vet inte exakt vilka klubbar han varit i men jag tror han var i Ulm och tog dem till Bundesliga, vilket var helt galet på den tiden. 

– Sedan har han tagit steg framåt sedan dess. Jag mötte honom som tränare första gången när han var i Hannover.  Det visade sig att vi alltid mötte det lag hans lag skulle möta en vecka tidigare, så han ringde mig alltid och bad om råd. Jag kände mig stolt att store Rangnick ringde mig. Men han fick all information han behövde, de gick upp, vi gjorde det inte, haha... Han är skyldig mig en tjänst! 

– I den tyska fotbollsvärlden har han ett väldigt gott rykte.

Om Tsimikas:

– Han utmanar Robertson, men jag ser det inte på det sättet. Robbo är Robbo. Jag tycker att det är lite konstigt att alla glömmer bort hur bra Robbo är. Men Kostas är bra också, tack och lov. Det är en bättre situation än vi hade tidigare när Milner ibland behövde spela där. Nu har vi fler alternativ med Kostas och Owen Beck som är riktigt talangfull.

– Jag tvivlar inte på Robbo. Han startade inte senast eftersom han på grund av skadan inte hade kunnat spela i helgen då. Jag är glad över Kostas utveckling, men Robbo är Robbo. Han är en fantastisk spelare. Om han har haft någon formdipp, jag vet inte om han haft det, men man måste visa förtroende, man kan inte visa det en dag för att sedan inte göra det nästa dag. 

– Jag är riktigt glad över att Kostas spelar som han gör. 

Om vad som är Liverpools högstanivå:

– För att vara där vi vill vara måste vi ha en bra balans i laget. Vi har pratat om hur många mål vi gör, men också att vi släppt in för många. Vi måste hitta en balans där vi tar risker i offensiven samtidigt som vi kan täcka upp defensivt. 

– Vi måste spela med en högt stående backlinje, vi måste vara som allra bäst i defensiven med presspelet och så, då är vi väldigt svåra att möta. 

– Vi känner inte att vi är framme än, vi jobbar fortfarande för att komma framåt.

Om nivån på Premier League:

– Premier League har blivit bättre för varje år, men det handlar inte bara om Chelsea, City och oss. Lagen där bakom förbättras också, Brighton spelar fantastiskt, Aston Villa har ett otroligt lag, vi är medvetna om kraften hos United, Tottenham har kanske lite problem men de är starka på sin dag. Arsenal spelar bra, Wolves hade en hackig start men har hittat formen. Jag har glömt något lag också, det är uppenbart att ligan är väldigt tuff. 

– Jag tycker att nivån högre än någonsin sedan jag kom hit. 

Om Thiago:

Journalisten frågade hur viktigt det är att hålla Thiago skadefri för att vara med i titelracet och hur de jobbar på det.

– Thiago är viktig för oss, men vi har hittat lösningar även när han inte är tillgänglig. När våra mittfältare är friska så har vi fantastiska möjligheter. Thiago har väldigt specifika kvaliteter vilket hjälper oss. Vi måste se till att han kan få rytmen han behöver, men det gäller alla spelare.

– Vi har många matcher som väntar, därför bytte vi ut honom i förra matchen, för att ge honom chansen att inte slita ut sig. Detsamma måste vi göra med Ox som spelat mycket på slutet. Fab kom tillbaka från Brasilien med magproblem, men han spelade direkt, så det var därför vi vilade honom senast då han bara spelade 25 minuter. 

– Hendo och Robbo kom tillbaka skadade. Vi måste hantera situationen med de många matcherna på rätt sätt. 

Om den färska rapporten om engelsk fotboll:

Nyligen publicerades en rapport från en utvärdering av den engelska fotbollen. Ett förslag är att tio procent av Premier League-klubbarnas pengar som spenderas på transfers ska gå till klubbarna i de lägre divisionerna. 

– Generellt sätt gillar jag sådana här initiativ. Jag hörde om det imorse, men har inte haft tid att läsa den i sin helhet. 

– Jag förstår problemet och önskan om förändring. Det finns mycket vi kan göra för att hjälpa de lägre divisionerna. Den professionella fotbollen i England går riktigt bra och talangutvecklingen i akademierna också jämfört med hur det sett ut tidigare. 

– Jag kan förstå om de lägre divisionerna behöver stöd. Jag måste få mer information om det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer