Matip: Jag är aldrig nöjd med mig själv

Bild till nyheten Matip: Jag är aldrig nöjd med mig själv
En av nyckelspelarna bakom höstens fantastiska form är utan tvekan Joel Matip som – peppar, peppar... – startat hela 14 av 18 matcher. – Jag är aldrig nöjd med mina insatser, säger han.

Den tyskfödde kameruanen är inne på sin sjätte säsong efter gratisövergången från Schalke 04 och kan titulera sig både PL- och CL-mästare.

Men frågan är om han någonsin har varit bättre – och friskare – än just nu. Det sistnämnda törs man knappt skriva med tanke på alla skadebekymmer genom åren.

Men sanningen är att Joel Matip har startat 14 av höstens 18 matcher och bildar troligen ett av världens bästa mittbackspar med Virgil van Dijk. 

I en intervju med UEFA inför onsdagens hemmamöte mot Porto försäkrar han att han är precis ika hungrig som tidigare att vinna Champions League-titeln.

– Motivationen finns alltid där. Men du måste klara av det och bevisa det om och om igen.

– När du vunnit något så stort så vill du göra det igen och känslan är att man kan gå den där extra milen bara för att få uppleva det igen. 

– Normalt sett är jag väldigt självkritisk till mina egna insatser, jag är aldrig nöjd med mig själv. Om jag skulle vara tvungen att göra en lista över allt jag vill förbättra så skulle vi få stanna här länge. 

– Men samtidigt måste du kunna se saker i sitt rätta sammanhang. Jag är verkligen ingen perfektionist, men heller aldrig nöjd. Jag tror att det är ett bra sätt att förbättra sig själv eftersom tillfredsställelse sällan är det, om man uttrycker det så. 

– Självklart måste man kunna känna sig nöjd med sig själv, men det handlar hela tiden om att försöka att ha modet att våga testa saker som kanske inte fungerat tidigare eller när du inte känner dig så säker på dig själv. 

– Du måste fråga dig själv vad du kan göra för att förbättra dig ännu mer. Det finns absolut inget område i mitt eget spel där jag kan säga: 'Du är perfekt på det här, du behöver inte jobba på det längre.' Det är inte så jag fungerar. 

Dynamisk duo 

Den inom truppen omåttligt populäre mittbacken är glad över att han är helt återställd från fotskadan i januari och att han återigen bildar ett starkt par med Virgil – precis som under den underbara CL-resan 2018/19 som fullbordades med ett trofélyft i Madrid. 

Samma kväll som Matip var näst sist på bollen då Divock Origi sköt 2-0-målet som sänkte Tottenham.

– Jag tycker att vi har många bra mittbackar, men du lär känna din partner bättre för varje match tillsammans och du vet hur han reagerar.

– Det är en process som tar tid. Om de två mittbackarna har hög indivuell kvalitet och spelar bra ihop så blir det positiva resultat i slutändan. Det är inget som sker över en natt, men vi har spelat tillsammans ganska länge nu och jag tror att vi kan bygga vidare på det. 

The Reds har vunnit samtliga fyra matcher i grupp B och är redan slutspelsklara i det som kallades "Dödens grupp" när lottningen förkunnades i augusti. Nu ska Porto och Atletico Madrid göra upp om andraplatsen.

– Det spelar ingen roll vilka vi möter, det är alltid lika tufft och man vet aldrig hur det kommer att sluta, säger han med hänvisning till Porto-matchen, med avspark kl 21.00 på onsdag. 

– Det är en väldigt stark grupp och vi har gjort det bra, men det är inte över.

– Vi vill gärna avsluta med två segrar. Vi har inte tappat fokus, det skulle vara dåligt, för det innebär att man riskerar att förlora rytmen. Det är bara att börja om från noll och ge 100 procent igen. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer