Senaste nytt inför Porto

Bild till nyheten Senaste nytt inför Porto
Klopp och Thiago har snackat med pressen på AXA Training Centre inför onsdagens betydelselösa möte mot Porto. Här kan du se videon och läsa en textad sammanfattning.

Managern inleder presskonferensen:

Om nuvarande form är den bästa formen något av hans lag har varit i: 

– Nej, jag tror inte det. Formen är bra, men vi tar inget för givet. Det är tufft att spela fotboll på den här nivån. Vi måste hitta rytmen och göra mål samtidigt som vi inte släpper in mål.

– Det är inte svårt att förbereda sig, även om vi redan är gruppvinnare. Som manager för Liverpool ska du försöka vinna matchen i morgon. Vi måste inte vinna den men vi vill verkligen vinna den.

– Normalt har vi kämpat till den sista matchen i gruppspelet. Den enda skillnaden är att vi slipper det nu.

Om att ställa upp med ett reservbetonat lag mot Porto:

– Vi respekterar alltid turneringen, men måste samtidigt tänka på oss själva. Hendo hoppade in mot Arsenal, men jag vet inte 100 procent hur han är nu. Detsamma med Robbo. De är på samma nivå i rehabiliteringen. 

– Vår uppställning får ni se i morgon. Vi ska försöka vinna matchen och sedan den nästa. Våra motståndare kommer dock att vara rejält motiverade.

Om att Solskjaer fick sparken och hur det är att konkurrera med Liverpool, Chelsea och Man City:

– Vad har jag med det och göra? Jag inte tänkt på Manchester United en sekund.

Om Takumi Minamino kan räkna med speltid:

– Han är i bra form och det hjälper till om du vill starta matcher. Han var kanske vårt förstaval på byte i fem olika positioner mot Arsenal. Han gjorde mål och du kan se att hans självförtroende har vuxit de senaste månaderna. Han kommer definitivt att få sina minuter. 

Om att senast Liverpool spelade en betydelselös CL-match så blev Diogo Jota knäskadad och borta i tre månader:

– Det är lätt för er att sitta och säga att vi ska lämna alla våra ordinarie spelare utanför för att de inte ska bli skadade, men vi måste samtidigt respektera integriteten i turneringen. 

– Jag skulle inte ha gjort samma värdering igen i matchen där Jota blev skadad. Ja, är svaret på det. Men det är inte heller rättvist att ni drar upp en gammal historia om att en spelare blev skadad. I morgon kan jag inte tänka på möjliga skador.

Om statistiken mot Porto: fem segrar, en oavgjord och 16-2 i målskillnad:

– Jag älskar portugisisk fotboll. De producerar alltid världsklasspelare och det finns portugisiska landslagsspelare i de bästa klubbarna i världen. 

– Alla portugisiska klubbar jobbar bra med sina talanger och vi andra är stora beundrare. Alla dessa världsklasspelare stannar inte länge i Portugal utan blir uppköpta av klubbar i andra ligor.

– Vi har dock varit väldigt bra mot Porto. I förra matchen hade de otur och de spelade även utan sina ordinarie mittbackar. Vi förbereder oss för ett starkt Porto i morgon som har väldigt mycket att spela för.

– Om vi ska vinna i morgon så måste vi vinna matchen tillsammans.

Om Tyler Mortons framgångar:

– Jag vet inte vad som sker i morgon kväll, men hans framsteg har varit väldigt stora. Efter Norwich-matchen fick han en helt annan självtillit. Efter det har vi sett den verklige Tyler Morton. Han levererade också en mogen insats mot Preston.

– Vi kan snacka mycket om dessa grabbar, och vi kan låta dem träna med oss. Men vi måste också hjälpa dem att få speltid vid rätt tidpunkt.

Thiago Alcantara tar över vid mikrofonerna:

Om egna insatsen i 4-0-segern mot Arsenal:

– Jag har försökt undvika skador genom hårt arbete och dagliga rutiner. Det viktigaste är att vara skadefri och redo. Matchen mot Arsenal gav oss förnyad energi. Vi spelade bra fotboll och vann mot ett traditionellt bra lag.

Om vad vi kan förvänta av Thiago framöver:

– Vi ska försöka vinna så många matcher som möjligt och prestera på hög nivå. Vi ska praktisera det coachen säger åt oss att göra.

– Vi vill vinna och vinna på vårt sätt. Det handlar inte om vem som spelar, utan om hela gruppen. Vi måste prestera på högsta nivå.

Om Liverpool kan vinna CL den här säsongen:

– Det är väldigt svårt att vinna Champions League. Jag har vunnit den två gånger, men har haft åtta försök utan att vinna. Vi ska försöka att vinna varje match – och då kan vi uppnå allt vi önskar att uppnå.

Om den engelska dominansen i turneringen:

– Alla länder har sina perioder i fotbollshistorien. Spanien har också haft en bra period när de vann många titlar. Premier League är den starkaste ligan i världen. 

– Men fotbollen funkar likadant överallt. Vi måste bara anpassa oss till lagen vi ska möta.

Om ryktena att Xavi vill ha honom till Barcelona:

– Jag spelar fotboll och bryr mig inte om rykten. Jag fokuserar på laget jag spelar för. Premier League är ett nytt äventyr för mig och jag vill försöka vinna så många troféer som jag kan.

Om skillnaden mellan Liverpool och de andra klubbarna han spelat för – Bayern och Barca:

– Frågan är hur du presterar i varje match. Både för Bayern och Barcelona spelade jag för lag som dominerade sina ligor och jag upplever något liknande här i Liverpool. Hungern är densamma här.

– Jag har spelat under karismatiska managers som har hjälpt sina spelare att prestera bättre. Skillnaden är mer sättet hur lagen spelar på.

Om det första dryga året som Liverpoolspelare:

– Att jag valde att komma hit var 100 procent riktigt. Jag hatar skador och det är synd att det är en del av fotbollen, men det är en del av livet. 

– När vi är skadefria ska vi försöka prestera på så hög nivå som möjligt.

Om det faktum att Liverpools spelstil skiljer sig från hans tidigare klubbar:

– Jag kom hit för att jag vill vinna saker och för att jag ville kliva ur min komfortzon och testa nya saker. Fotboll handlar om att lära. Med min rutin kan jag bli bättre genom att lära mig nya saker.

– Jag vill dominera matcher och vinna. Varför skulle jag inte kunna göra det här?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer