Ox: Jobbar hårt för att hjälpa laget

Bild till nyheten Ox: Jobbar hårt för att hjälpa laget
Alex Oxlade-Chamberlain stod för en fin insats i lördagens seger mot Arsenal, han hoppas kunna fortsätta att hjälpa laget varje gång han får chansen till speltid.

I 4-0-segern mot Arsenal gjorde Alex Oxlade-Chamberlain sin tredje raka start för Liverpool. Han är tacksam över förtroendet och siktar på att betala tillbaka genom att bidra till laget till fler viktiga segrar framöver.

– Jag vill spela fotboll, jag vill spela så mycket jag bara kan. Varje gång man får chansen så är det upp till en själv att leverera och hjälpa laget att vinna - det är det enda sättet man kan fortsätta vinna matcher på, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Jag har fått chansen på slutet, jag har jobbat hårt för dem och sett till att vara redo när tiden kom. Nu blickar jag framåt och hoppas kunna behålla momentumet och fortsätta hjälpa laget att i jakten på våra mål.

– I slutändan går ens individuella mål lite hand i hand med det. Om man fortsätter jobba hårt så faller bitarna på plats. Så jag ska jobba hårt för det och så får vi se vad som händer.

Oxlade-Chamberlain menar att segern mot Gunners var mycket viktig för att laget skulle återfå självförtroendet.

– Det var det allra viktigaste. Vi spelar för tre poäng, men vi vet att när vi spelar som vi gjorde så kommer vi ofta få med oss det resultat vi vill ha. Under de senaste veckorna, i de senaste matcherna, har vi inte presterat tillräckligt bra över 90 minuter. Vi har haft perioder där vi varit riktigt bra och perioder där vi blivit straffade för att vi inte varit tillräckligt bra.

– I den här matchen handlade det om att göra det i 90 minuter och prestera bättre än vad vi gjort på slutet. Som jag sa, resultatet blir ofta som det blev om vi spelar som vi gjorde, särskilt när vi har spelar som Sadio, Jota och Mo längst fram som är kliniska, även Taki när han kom in. 

Inför matchen hade Chelsea, ett lag som ser ut att vara en seriös utmanare till titeln, tagit tre poäng, vilket satte extra press på Liverpool att vinna för att hänga med i toppen av tabellen.

– Man vill inte fokusera allt för mycket på vad som pågår runtomkring en, men man kan inte vara för naiv och inte följa situationen. Man har det i backhuvudet, så är det när man kämpar för titlar. Om konkurrenter får med sig bra resultat, tar tre poäng, då är det upp till oss att svara på det och göra samma sak. 

– Jag vet inte om det är en extra press, men det blir tydligare exakt vad man måste göra. Vi visste vilket resultat Chelsea hade fått med sig och det var så viktigt att vi kunde ta tre poäng, men det var nog mest viktigt på grund av våra resultat på slutet - vi behövde segern för att hitta tillbaka till vinnarspåret, avslutar Oxlade-Chamberlain.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer