– Hoppas det inte är allvarligt

Bild till nyheten – Hoppas det inte är allvarligt
Jürgen Klopp bekräftar att Diogo Jota fick en rejäl smäll på knät.

Portugisen byttes ut i den 76:e minuten i 4-0-segern mot Arsenal och då hade han spelat nästan 20 minuter efter kollisionen med målvakten Aaron Ramsdale, där båda blev liggande med knäsmärtor i straffområdet.

– Diogo fick en rejäl smäll på knät, nu får vi se hur snabbt det går i rätt riktning. Förhoppningsvis är det inte något allvarligt, sa Jürgen Klopp efteråt.

Som alla vet är Liverpool rejält skadeskjutet med Roberto Firmino, James Milner, Naby Keita, Curtis, Jones, Andy Robertson, Joe Gomez och Harvey Elliott obrukbara. 

Dessutom missade Divock Origi matchen med sjukdom medan Neco Williams drabbades av en lättare muskelskada i veckans landskamp med Wales.

I den bästa av världar kan några vara tillbaka inför onsdagens CL-match hemma mot Porto.

– Vi får se vilka som är fit for fight och vilka som är i behov av vila. Vi ska kämpa med allt vi har, lovar Klopp.

– Några spelare har chansen att komma tillbaka på onsdag (Milner, Keita, Origi, Robertson är närmast reds anm). Det hade varit fint. Sedan får vi ta det steg för steg.

Käftsmäll för U23

The Reds har som bekant drabbats av någon slags "mittfältsförbannelse" i höst, men Klopp öste beröm över trion Fabinho, Thiago och Alex Oxlade-Chamberlain.

Men nu längtar han efter att få tillbaka några spelare inför det superintensiva schema som väntar.

– Jag får ofta höra att det inte är landslagsuppehåll förrän i mars, men i januari är det mästerskap i Afrika och jag tror även att sydamerikanerna kommer att spela matcher. Så situationen är inte helt enkel.

Klopp var därför tvungen att kalla in tonåringarna Kaide Gordon, Conor Bradley, Tyler Morton och Owen Beck på bänken mot Arsenal.

Även om Morton fick hoppa in och göra sin Premier League-debut medförde det samtidigt till att Liverpool U23 åkte på en rejäl käftsmäll tidigare på dagen – 0-3 hemma mot Crystal Palace.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer