"Mest kompletta Anfield-insatsen på länge"

Bild till nyheten "Mest kompletta Anfield-insatsen på länge"
Läs vad brittisk press skriver efter att Liverpool spände musklerna och besegrade Arsenal med 4-0.
Paul Gorst, Liverpool Echo:

"En måsteseger bärgades i imponerande stil. Inför matchen skrevs mycket om att detta var den tuffaste utmaningen för ett formstarkt Arsenal sedan deras 10 matcher långa förlustfria svit som inleddes i september."

"Det skulle endast stämma om det var en version av det riktiga Liverpool som dök upp. Fem tappade poäng på matcher mot Brighton och West Ham gjorde att det inte var någon självklarhet, men det fanns inga tvivel över hur matchen skulle sluta när hemmalaget väl trummade igång."

"Den eventuella oron om att landslagsuppehållet inte skulle hjälpa the Reds ut ur sin miniformsvacka lugnades snabbt när de körde över Gunners på ett hänsynslöst sätt likt de gjort många gånger denna säsongen."

"Addera denna match till 5-0-segrarna över Watford och Manchester United - det här var Liverpools mest kompletta insats på Anfield på ett bra tag."

Rob Draper, Daily Mail:

"Liverpool hittade rätt på Anfield när Arsenal nådde gränsen för deras uppåtgående trend. Mikel Artetas lag har återhämtat sig från en historiskt dålig säsongsstart på ett imponerande sätt med åtta segrar och två kryss på tio matcher, men de kunde inte hantera ett Liverpool där Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané, Mohamed Salah och Diogo Jota alla var i sitt bästa slag."

"Det är det få lag som kan göra. Men Arteta gjorde det lättare genom att ställa upp ett offensivt Arsenal med Pierre-Emerick Aubameyang och Alex Lacazette på topp med Emile Smith Rowe och Buyako Saka på kanterna."

"Liverpool tackade och tog emot. De frustrerades under en längre period av en storspelande Aaron Ramsdale, men när de väl bröt igenom så forsade de fram, de var ostoppbara i andra halvlek."

Mark Jones, Mirror:

"Det viskades lite om det på Anfield inför matchen, att detta nog var Liverpools viktigaste match i Premier League för säsongen."

"Chelseas imponerande seger mot Leicester innebar att de hade ett sex poäng stort försprång i toppen, sju poäng före Liverpool, the Reds hade inte råd att låta det gapet växa."

"Arsenals form inför matchen gjorde det svårare också, men efter en inledning där Gunners stod emot bra växlade the Reds upp några växlar. De var superbt bra i stunder, särskilt i den andra halvleken."

James Dalton, This is Anfield:

"Mikel Arteta lyssnade uppenbarligen när Arsenals fans började sjunga 'var är er berömda stämning?' i den första halvleken, det var han som verkligen eldade igång den."

"Ett bråk med Jürgen Klopp på sidlinjen förvandlade vad som var en ganska platt match, på planen och läktarna, till något betydligt mer livligare."

"Liverpool testade Aaron Ramsdale, som kanske firade sina räddningar lite för tidigt, medan tränarnas bråk höjde ljudvolymen på Anfield vilket gav spelarna en extra boost i jakten på ett mål."

"En avgörande tackling från Fabinho på Pierre-Emerick Aubameyang kom i bra tajming och målet skulle komma när publikens påverkan blev allt större, mycket tack vare Arteta. Där har ni er stämning, varsågod."

"Ibland diskuteras vad som är Liverpools bästa mittfält, men ibland kanske det handlar mer om den bästa balansen snarare än de bästa spelarna."

"Alla tre mittfältare spelade bra och Fabinho och Thiago hade en passningsprocent på 98% respektive 95% medan Oxlade-Chamberlain blev utsedd till matchens lirare av oss på This is Anfield."

Chris Bascombe, Telegraph:

"När Mikel Arteta ser tillbaka på det kommer han behöva ifrågasätta sin egen roll och fråga sig om han föll offer för att vara för modig eller naiv. Många kommer anklaga honom för det senare."

"I 33 minuter gjorde Arsenal det helt OK. Visst, Liverpool kontrollerade bollinnehavet men de gjorde inte så mycket med det, de gästande supportrarna sjöng till och med om stämningen på Anfield verkligen var det den sägs vara."

"Arteta, kanske påhejad av hur hans lag lyckats försvara sig mot Liverpools anfallare, beslutade sig för att börja vråla mot Jürgen Klopp. Det blev som att han skrek på hela arenan. Det visade sig inte vara det smartaste draget."

"För Liverpools del var detta ännu en säker seger mot Arsenal. För Mikel Arteta var det en realitycheck om att ganska lite faktiskt förändrats sedan deras förluster mot Chelsea och Manchester City i början av säsongen."

"Thiago, som vikarierade för Jordan Henderson, tilläts kontrollera tempot, Fabinhos närvaro får alltid Liverpool att framstå som potentiella titelvinnare."

Källa: Thisisanfield.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer