Klopp efter krossen

Bild till nyheten Klopp efter krossen
Jürgen Klopp menar att Liverpools insats i storsegern mot Arsenal var både mogen och underhållande.

När Arsenal gästade Anfield möttes de av ett heltaggat Liverpool som tog tag i taktpinnen från start och spelade hem en seger med en övertygande insats som utmynnade i ett slutresultat som skrevs till 4-0.

Detta sa Jürgen Klopp på sin presskonferens efter matchen:

Om insatsen var en perfekt reaktion efter förlusten mot Hammers:

– Vi behövde visa en reaktion, det var uppenbart. Problemet var att vi inte har varit samlade (under landslagsuppehållet). Grabbarna växte in i matchen idag vilket är väldigt viktigt inom fotbollen - man kan spela bra även om man inte får en start där man skapar tre eller fyra chanser på fem minuter. 

– Vi kontrollerade matchen i inledningen men var inte vara vid hur sättet Arsenal spelade. Grabbarna gjorde det riktigt bra. Vi gjorde 1-0. Det jag inte gillade med den första halvleken, vi gjorde en bra halvlek, men det jag inte tyckte om var att Arsenals bästa period var efter att vi gjort 1-0. 

– Vi behövde göra lite förändringar och efter pausvilan hade vi en imponerande period och kontrollerade matchen igen. Det var en mix av en mogen och underhållande insats. Med moment som fina mål, fantastisk press, det var riktigt bra. Sedan tog vi vara på chanserna, det är ett imponerande resultat.

Om bråket med Arteta:

– Det är ingen stor sak, men nu har jag sagt det till en massa journalister så jag måste säga det till dig också. Situationen var sådan att det var en helt klanderfri händelse, ingenting hände. Två spelare gick upp i en luftduell, de foulade inte varandra. Arsenals bänk skrek av någon anledning och jag frågade bara: "Vad vill ni få ut av det? Vad vill ni ska hända?" 

– Det var ingen kontakt egentligen och det verkade som att alla ville se ett gult kort. Jag är riktigt trött på de här situationerna där alla försöker rikta in sig på Sadio. Han är en fysisk spelare, men han spelar inte fult. Ni kanske minns matchen mot Real Madrid där han togs helt ur spel när han fick gult kort utan att göra någonting. Mot Atletico behövde vi plocka av honom av samma anledning och det är inte rätt.

Om bråket väckte publiken:

– Det var inte planen, men om det hjälpte så är det OK. Men det kommer inte hända hela tiden. Du sa att jag är väldigt emotionell på sidlinjen men det händer inte så ofta längre att jag har dessa argumentationer. Men som sagt, det var en kontrollerad match, men inte den mest spännande så publiken kanske behövde en push, de försvarade mig och stöttade sedan laget. Men det kommer inte hända hela tiden.

Om Minaminos mål:

– Ni kan knappt förstå hur glad jag är för Taki. Han är inne i en bra period och han var en lösning på kanske fyra positioner när vi värderade byten. Han kunde ha spelat på båda nummer 8-positionerna och alla längst fram. Han har en bra period, han spelade för Japan och nu här, det är viktigt för oss. Alla blev så glada när han gjorde mål. Så som han spelade idag speglar hur han tränar just nu. Han kommer att få speltid, det är helt säkert.

Om skadeläget i truppen:

– Inget landslagsuppehåll förrän mars, jag har hört det så ofta - men i januari är det en turnering i Afrika och jag tror att Sydamerika spelar matcher också om jag inte minns fel. Så ja, situationen är inte lätt. Idag gick Diogo av med en rejäl smäll på knät, de gick knä mot knä tror jag. Vi får se hur det utvecklar sig. Förhoppningsvis är det inget allvarligt. 

– På mittfältet, Ox har inte spelat 20 matcher i rad, Fab kom tillbaka från landslaget och innan uppehållet var han skadad, Thiago kan inte ha rytm eftersom han inte spelat så många matcher på grund av skada. 

– Hur spelarna spelade idag var fantastiskt. Jag tar det inte för givet, det sa jag till grabbarna efter matchen. Det hjälper oss inte för de kommande fyra eller fem veckorna, men det hjälpte oss idag. Nu måste vi se över vilka som är tillgängliga framöver. 

– Några spelare har en chans att vara tillbaka till onsdag, det hade varit bra. Efter det så kan de förhoppningsvis komma tillbaka steg för steg och då kommer vi ha fler spelare tillgängliga, vilket hjälper när man spelar var tredje dag.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer