Senaste nytt inför Arsenal

Bild till nyheten Senaste nytt inför Arsenal
Jürgen Klopp har hållit sin presskonferens inför matchen mot Arsenal - här kan du ta del av den i både video- och textform.
Jürgen Klopp om skadeläget:

– Hendo och Robbo har inte tränat med laget ännu, de har rehabiliterat. Det kommer vara tight, ett sent beslut.

– Sadio mår bra. Fab kom tillbaka sent och återhämtade sig igår, jag hoppas att han kan träna idag, det är planen.

Om vikten av lördagens match:

– Det är lite tidigt att prata om titelracet, men för att hänga med i toppen behöver man resultat. Vi har inte haft tillräckligt bra resultat de senaste veckorna. Vi förlorade mot West Ham, men ett kryss hade inte förändrat situationen så mycket.

– Vi vet att vi måste prestera, vi vet att vi måste kämpa. Arsenal är ett riktigt bra fotbollslag, men vi spelar på Anfield vi måste utnyttja det. 

– Jag ser fram emot det.

Om landslagsuppehållet kom lägligt:

– Nej. Jag hatar landslagsuppehåll. Det hjälpte oss inte heller när det gäller skador.

– Om vi hade fortsatt spela matcher hade spelarna som spelade (mot West Ham) haft två lediga dagar, men med landslagen tränade de direkt eftersom tränarna vill nå sina mål. De tror ofta att de måste göra fysiska övningar med spelarna också.

– Så nej, det hjälpte inte, jag hade älskat att spela match förra helgen.

Om Arsenal:

– De har gjort det bra, men jag är inte överraskad. När säsongen inleds och man vinner första matchen så får man frågor om man kan vinna titeln, om man istället förlorar får man frågor om bottenstriden. Det var uppenbart att ett lag som Arsenal inte skulle stanna i botten. 

– De har kommit tillbaka på ett otroligt sätt. De är ett bra lag. De vet att de haft lite tur i vissa matcher, Palace gjorde det riktigt bra mot dem, men sådant behöver man för att få med sig resultat. De har vunnit många matcher, men vi är inte förvånade över att de är ett bra lag.

– Vi måste se till att påminna folk om att vi också är ett riktigt bra lag.

Om framtiden som Liverpoolmanager:

Journalisten lyfte fram att Steven Gerrard sa att han hade blivit glad om Klopp skrev på ett livstidskontrakt. Frågan som följde handlade om hur Klopp skulle ställa sig till ett kontraktserbjudande som sträcker sig längre än de tre år han har kvar i Liverpool.

– Wow, jag tyckte han sa många bra saker på presskonferensen, han var tydlig med att det skulle handla om Aston Villa. Men nu lyckas du ställa den här frågan utifrån vad som sades.

– Hm, jag måste inte tänka på de här sakerna just nu. Vi är mitt uppe i en säsong och jag tycker att jag har pratat tillräckligt om det här ämnet tidigare. Jag tänker inte på det. Allt är lugnt som det är. Det är över när det är över, men det är långt ifrån över.

Om Van Dijks offensiva kvaliteter:

– Han är viktig för oss, han kan skapa variation i vårt uppspel. Han är inte den enda som kan göra det, men han gör det bra. 

– De längre bollarna kan göra det svårt för motståndarna. Många lag använder sig av den typen av passningar så vi tänkte för några år sedan att vi skulle försöka utnyttja det också.

– Virg är en riktigt duktig spelare och jag är glad att han är här. Han har många styrkor, förhoppningsvis kan han visa dem alla på lördag.

Om Gerrard:

– Vi utbytte meddelanden efter att han skrev på kontraktet. Det är privata meddelanden, annars hade jag kanske lagt ut dem någonstans. Han sa en sak och ja det är sant. Jag ser fram emot att träffa honom, men vad vi skrev har jag inga problem att hålla privat.

Om Neco Williams:

– Han gör framsteg. Han är en duktig spelare, han spelar i Liverpool vilket gör att det inte är så lätt att ta en startplats. Trent Alexander-Arnold är framför och James Milner har också spelat där.

– Jag har sett bilder från Necos insatser och han gjorde det riktigt bra, särskilt i offensiven. Allt handlar om att han ska fortsätta kämpa för en plats.

Om de många mittfältskombinationerna:

– Det är inte lätt, men om det hade varit lätt hade inte våra ägare behövt betala så mycket pengar för att lösa problemen. Hade jag önskat att alltid spela samma tre spelare, nej, vi har för många matcher för det. 

– Men det hade varit härligt att ha valmöjligheter mellan fem eller sex spelare. Vore det härligt att ha några träningsdagar tillsammans för att se vad som fungerar på bästa sätt? Ja, det hade det varit, men vi har inget av detta.

– Förra säsongen hade vi en annorlunda situation med mittbackarna, nu verkar det som att problemet ligger på mittfältet. Men det är ingen bortförklaring för någonting.

Mer om Neco Williams:

En journalist frågade om Klopp tänkt tanken på att låna ut Williams i januari.

– Vi har väldigt få spelare just nu och det sista jag tänker på är att låna ut någon. Jag har inte tänkt på det vad gäller Neco. 

– Jag kan förstå Wales tränar som vill att spelarna ska spela. De har tagit sig till play off trots att många spelare inte varit förstaval i sina klubblag. Jag tycker att det är rimligt att Neco är här och tränar och utvecklas. Det är inte alltid säkert att lån blir som man tänkt sig.

– Neco utvecklas, han blir bättre, det är därför som han kunde spela som han gjorde mot Belgien. 

Om spelarna med lite allvarligare skador:

– Millie och Naby är närmast. 

– Vi har pratat tidigare om Curtis, vi får ta det vecka för vecka tills någon ger oss grönt ljus. 

– Det går riktigt bra för Harvey, men det dröjer fortfarande ett tag innan han kan starta för oss igen.

– Det går bra för Joe, men han behöver tid. Detsamma gäller Bobby.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer