– Då blir man överkörd direkt

Bild till nyheten – Då blir man överkörd direkt
Harvey Elliott berättar varför han lämnat "Neymar-finterna" bakom sig allt mer ju högre upp i fotbollshierarkin han kommit.

Harvey Elliott har fått sitt stora genombrott på seniornivå efter att ha imponerat stort på lån hos Blackburn förra säsongen vilket gav honom chansen att vara en del av Jürgen Klopps trupp under sommarens försäsong, väl där visade han att han förtjänade en plats i truppen även när allvaret drog igång.

Den 18-årige talangen har uppvisat en stor mognad i sitt spel där han utnyttjar sin fantastiska teknik på bästa sätt. I en intervju med Pro Direct Soccer berättar han om insikten att fin teknik inte alltid behöver omsättas i iögonfallande dribblingar. 

– När jag växte upp inspirerades jag i mitt spel av Neymar, säger Elliott.

– Jag försökte göra alla de här galna dribblingarna, men med tiden har jag insett att det inte bara handlar om den typen av bollkonster.

– Man måste självklart vara mogen i sitt spel och om en ung spelare som jag skulle komma upp och göra en massa tricks, då blir man överkörd direkt!

– Man måste vara smart och göra det när man kan och när det är nödvändigt. Man kan inte få för stor skalle eller bli för självcentrerad, man måste bara fortsätta jobba hårt.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan Elliott får möjligheten att visa upp sina kvaliteter i den röda tröjan igen. Han gör ständiga framsteg i sin rehabilitering efter den fotskada han åkte på tidigare under hösten och har nu börjat löpträna utomhus igen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer