Sju spelare på skadelistan inför Arsenal

Bild till nyheten Sju spelare på skadelistan inför Arsenal
Liverpool kan komma att behöva klara sig utan sju spelare när Arsenal gästar Anfield på lördag.

Det pågående landslagsuppehållet har inte varit optimalt för Liverpools del då både Jordan Henderson och Sadio Mané tvingats resa hem till Merseyside i förtid på grund av skador. 

Den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate har meddelat att Hendersons skada är av det mindre slaget, men med Arsenal-matchen bara en knapp vecka bort finns inga garantier på att Jürgen Klopp kommer kunna involvera sin lagkapten. 

Detsamma gäller Mané som byttes ut i Senegals match mot Togo efter en smäll mot revbenen. Förbundskapten Aliou Cisse beskrev bytet som en ren försiktighetsåtgärd och att det inte var något allvarlig för anfallaren, men efter en röntgen skickades han hem till Merseyside för vidare behandling.

Sedan tidigare är Naby Keita och James Milner osäkra kort inför helgens Premier League-match då de drogs med hamstringskador inför uppehållet och Klopp har inte kunnat ge några exakta besked kring när de är tillbaka i speldugligt skick. 

Positivt är dock att Curtis Jones bör ha återhämtat sig från den ögonskada som höll honom borta från Liverpools två sista matcher innan uppehållet, vilket gör att mittfältsalternativen till helgen - om Hendersons skada håller honom borta från spel - är Jones, Fabinho, Thiago och Alex Oxlade-Chamberlain.

Roberto Firmino kommer definitivt att missa matchen då han ådrog sig en allvarlig hamstringskada mot Atletico Madrid som sägs hålla honom borta i upp mot tio matcher. 

Det är dessutom oklart kring Joe Gomez, mittbacken skadade vaden inför 2-2-matchen mot Atletico Madrid och det har inte kommit några uppgifter om när han kan återvända till spel igen. 

Skadelistan avslutas med Harvey Elliott, den unge talangen gör dock framsteg i sin rehabilitering och löptränade utomhus idag, måndag, något som du kan se bilder på här.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer