Riktar kritik mot ledande politiker

Bild till nyheten Riktar kritik mot ledande politiker
Jürgen Klopp har uttryckt sig starkt kritiskt mot politiker så som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Jürgen Klopp har gästat Gabby Logans podcast The Mid-Point där han diskuterar ledarskap och det politiska systemet. 

– Det är uppenbart att människor med sunt förnuft inte behövs, eller åtminstone får plats, nu för tiden, säger Klopp.

– De borde få plats, men vad är problemet, människorna vi röstar på eller hela systemet som ger oss möjligheten att rösta på den här typen av människor?

– Jag måste verkligen säga att de två senaste valen, först med Donald Trump och sedan med Boris Johnson, det är ett dåligt tecken för hela världen att någonting sådant kan hända.

– Alla visste på förhand att det inte skulle fungera, men vi som samhälle lät det fortfarande hända. Jag kan inte tro det. Men en är borta nu, den andra har problem. Det är otroligt.

– Vi måste hitta ett system där vi kan tillsätta de bäst lämpade människorna när det gäller att lösa alla våra problem, eller hjälpa oss att läsa problemen, inte de med den roligaste eller konstigaste frisyren. Man måste tillsätta rätt människor.

– Vi borde inte rösta på dem och bara acceptera att de kommer vara där under en viss tid för att sedan se på situationen och tänka: "åh herre gud, det är inte roligt längre."

I podcasten försökte Logan rikta in samtalet mot en diskussion om Klopp som en framtida politiker.

– Man behöver rätt människor och det är absolut inte någon som mig som människor gillar från TV och vars intelligens är något över medel.

– Men det finns rätt människor därute, helt klart, man måste bara ge dem en plattform så att de kan visa det utan att leda oss i den ena eller andra riktningen. Varför låter vi människor som Garage eller Johnson leda någon typ av grupp i någon typ av riktning? 

– Dagen efter ett problem så försvinner dem - och så dyker en av dem upp igen! Hur kan vi glömma det? Det är som "var har han varit?" det är helt galet. Sedan sitter vi här och tänker att "det kanske inte är så illa ändå."


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer