Tackar för sina tio år i klubben

Bild till nyheten Tackar för sina tio år i klubben
Michael Edwards har skrivit ett öppet brev till supportrarna efter beskedet att han kommer att lämna klubben efter säsongens slut.

Det har spekulerats om det sedan några månader tillbaka, men idag kom bekräftelsen på att Michael Edwards lämnar Liverpool när hans nuvarande kontrakt löper ut efter säsongen.

"Tio år, det är ganska lång tid i en persons arbetsliv. I fotbollsvärlden är det en era, särskilt i en klubb som Liverpool där förväntningarna och standarden aldrig är någonting annat än så hög som supportrarna förtjänar," skriver Edwards i ett öppet brev riktat till supportrarna.

"Det har varit en ära att ha varit en del av den här klubben under dessa år, detta tack vare de människor jag haft tur nog att arbeta tillsammans med och de framgångar vi upplevt tillsammans."

"Men allt gott måste ha sitt slut, i mitt fall innebär det att jag nyligen genomförde mitt sista sommartransferfönster som sportidirektör i Liverpool. Bara att skriva de orden känns smått surrealistiskt, men när denna säsong är slut kommer jag packa ihop min laptop och lämna mitt kontor på AXA Training Centre för sista gången. Innan jag gör det så vill jag dock ta chansen att förklara varför jag beslutat att lämna, jag känner att supportrar förtjänar klarhet i situationen. Det sista jag vill se är ogrundade spekulationer, särskilt eftersom jag vet att det Liverpool jag lämnar efter mig är i goda händer."

"Som de flesta människor i min ålder så brukade jag titta på Liverpool på tv när jag växte upp, de var då en av de dominerande klubbarna inom den engelska fotbollen. Jag spenderade timme efter timme i trädgården för att försöka efterlikna mina idoler, det behöver knappt sägas, men jag kom aldrig i närheten av dem. Även som barn visste jag sättet som spelarna representerade klubben satte en standard för alla att leva upp tull. Man behövde helt enkelt vara bäst, eller kunna bidra på bästa sätt till kollektivet, så det fanns inte på kartan att jag en dag faktiskt skulle jobba på Anfield och särskilt inte i den roll jag arbetet i under de senaste fem åren."

"Jag hade alltid planerat för min tid i klubben att vara i max tio år. Jag har älskat att arbeta här, men jag tror på förändring. Jag tror att det är bra både för individen och för arbetsgivaren. Under min tid här har så mycket förändrats (förhoppningsvis till det bättre), men en ny person kan bidra med nya perspektiv, nya idéer och förhoppningsvis kan denne bygga vidare på (eller förändra) det som har genomförts innan. Det är så jag tror företag/fotbollsklubbar fortsätter att vara steget före, man måste utvecklas och grunden för det handlar om människor. Utveckling har alltid varit centralt i Liverpools historia och jag hoppas att det är någonting som inte förändras."

Edwards fortsätter genom att tacka ledande personer inom klubben, så som Mike Gordon och Jürgen Klopp samt spelartruppen innan han avslutar:

"Det finns så många speciella människor som jag arbetat tillsammans med i Liverpool som jag kunde nämna och det är vad som gör den här klubben till en så fantastisk plats att arbeta på. Men nu är den nya träningsanläggningen färdigbyggd, flera av nyckelspelarna i truppen har förlängt sina kontrakt och vårt hårda arbete har omsatts i titlar och för mig är det nu dags att gå vidare."

"Jag kommer att vara kvar under resterande del av säsongen, men jag vill ta chansen att tacka alla som jag arbetat tillsammans med och jag önskar att uttrycka min uppskattning gentemot FSG för att de gav mig den här chansen".


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer