Bekräftat: Ward blir Edwards ersättare

Bild till nyheten Bekräftat: Ward blir Edwards ersättare
Liverpool FC meddelar att sportdirektören Michael Edwards kommer att lämna klubben efter denna säsongs slut. Julian Ward blir hans ersättare.

Klubben skriver på sin officiella hemsida att Michael Edwards har meddelat sin önskan till ägarna om att testa nya utmaningar när hans nuvarande kontrakt löper ut, vilket sker när den pågående säsongen är avslutad.

Julian Ward, nuvarande assisterande sportdirektör, kommer att ersätta Edwards. Att Ward blir den som tar över huvudansvaret är ingen skräll, lokaltidningen Echo skrev redan i augusti att klubbledningen börjat planera för en framtid utan Edwards och det är ett naturligt steg för Ward som under det senaste året fått ta mer och mer ansvar i sin nuvarande roll.

Fenway Sports Group gjorde flera försök att övertala Edwards om att stanna, men Ward har sedan länge setts som en framtida ersättare. Källor inom klubben är säkra på att Ward är den mest passande ersättaren och den som är bäst lämpad att bygga vidare på det arbete Edwards gjort sedan han kom till klubben 2011.

I december förra året blev Ward befordrad till assisterande sportdirektör och ledande personer inom FSG ska ha varit mycket måna om att belöna honom för det fantastiska arbete han gjort för klubben som huvudansvarig för de utlånade spelarna.

Ward kom till Liverpool från Manchester City 2012 och jobbade i scoutingteamet i tre år innan han fick rollen som ansvarig för utlåningarna och därefter assisterande sportdirektör. Jürgen Klopp har tidigare talat mycket varmt om Wards arbete med de utlånade spelarna.

– Det är en väldigt viktig roll och vi har en mycket nära arbetsrelation. Om man ska lånas ut är det bästa som kan hända att ha ett kontrakt med Liverpool eftersom att Jules är den som tar hand om en. Han reser mycket, han är i ständig kontakt med spelarna, han gör ett fantastiskt bra arbete vilket hjälper både oss och spelarna.

40-årige Ward har en mastersexamen från University of Ulster och har tidigare jobbat i Preston North End, engelska fotbollsförbundet och i Manchester City där han var scout med ansvar för de sydamerikanska länderna.

Ser Ward som den perfekta ersättaren

Michael Edwards har i ett öppet brev till supportarna öst beröm över Ward som han ser som en optimal ersättare.

"Jag tycker att det är helt rätt att den personen som tar över efter mig är Julian Ward. Likt som det har varit med mig så tror jag inte att ni kommer att höra så mycket från honom, men nu talar jag å hans vägnar och jag vet att det jag skriver är någonting som alla som jobbat tillsammans med honom kommer att hålla med om."

"Julian har byggt upp kvaliteter som krävs för den här rollen i många år nu och det finns otaliga aspekter i hans utveckling som jag skulle kunna lyfta fram, inte minst det fantastiska arbete han gjorde när han byggde upp vår avdelning för utlånade spelare för sex år sedan. Han lade grunden för en långsiktig process som fortsatt är betydande för spelare och klubben, dessutom lärde han sig mycket om olika aspekter som man måste ta hänsyn till som sportdirektör."

"Förra året blev han assisterande sportdirektör och under de senaste 12 månaderna har han lärt sig mycket om det som är viktigt för att göra jobbet framgångsrikt. Julians befordran går i linje med vad jag anser är en nyckelfaktor i 'the Liverpool Way', en befordran inifrån klubben som säkrar expertis, erfarenhet och kunskap om klubben. Under återstoden av säsongen kommer jag fortsätta att stötta honom medan vi genomför den här förändringen, detta tillsammans med Mike Gordon - mannen som aldrig sover."

Edwards kommer att vara saknad

Mike Gordon har kommenterat det faktum att Edwards kommer att lämna klubben.

– Det är självklart en besvikelse att förlora en så talangfull person som Michael är, men vi respekterar hans önskan om att testa nya utmaningar, säger Gordon.

– Han och hans otroliga familj kommer att saknas hos Liverpool FC - ingen kommer att saknas mer än hans fru Emily. Vänskapsbanden som skapats kommer att bestå länge och jag är priviligerad som kan säga att de båda för alltid kommer att vara en del av vår historia.

Gordon är mycket trygg med Ward som ersättare.

– Vi är lyckligt lottade som redan har ersättaren på plats och att det är en person som är etablerad inom klubben. Jag tvivlar inte alls på att han är redo att ta sig an uppgifterna som väntar. 

– Vi har väldigt många personer i vårt sportsliga team som är av absoluta toppklass och alla är redo att jobba vidare och stötta Julian.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer