– Aldrig varit med om något liknande

Bild till nyheten – Aldrig varit med om något liknande
Diogo Jota har prickat in hela sex av 18 mål med pannan. – Innan jag kom hit hade jag bara gjort två nickmål på hela karriären.

Den 24-årige portugisen vill verkligen inte titulera sig nickspecialist, men det råder ingen tvekan om att han besitter en härlig tajming inne i straffområdet där han ofta kommer rätt till inläggen från Trent Alexander-Arnold eller Andy Robertson.

Men själv är han mer imponerad över lagets otroliga målskörd under hösten: 47 mål på 16 matcher i alla turneringar.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har spelat en otrolig anfallsfotboll så här långt, säger han  till Liverpoolfc.com.

– I vissa matcher har vi lyckats hålla nollan, medan vi släppt in mål i andra och därför inte lyckats vinna dem. Just därför måste vi förbättra oss som lag och se till att vi verkligen vinner matcherna, tillägger Jota.

Även om The Reds är obesegrat den här säsongen så ligger man bara trea i tabellen, fyra poäng efter Chelsea med en match mindre spelad. Det beror på att man har kryssat i fyra av höstens tio ligamatcher.

Diogo är övertygad om att det är den starka försäsongsträningen som bidragit till den imponerande målproduktionen. 

– Vi spelar en intensiv fotboll och måste se till att vara på topp fysiskt hela tiden för att kunna leverera goda resultat.

Bara tillfälligheter

Själv har han gjort fem mål så här långt.

– Det är bra för laget att vi har många som gör mål. Vi som spelar på topp får fler chanser än de andra och det är bara att hoppas att vi kan bättra på statistiken. 

– Vi gör mål på hörnor, kontringar och när vi håller bollen inom laget. Det är viktiga att vi gör olika typer av mål, för det kommer matcher när vi inte får med oss så många kontringar och då är det viktigt att vi kan variera oss.

Sex av Jotas 18 mål i Liverpooltröjan har alltså kommit på nick. Innan han kom till klubben hade han bara gjort två med skallen på  hela karriären.

– Det är faktiskt inget område som jag specifikt försökt att förbättra mig på, det har bara kommit av sig själv. I förra matchen hade jag exempelvis tre nickar som hade kunnat bli mål.

Inför kvällens tuffa bortamöte mot West Ham säger Diogo:

– Jag har sett dem några gånger och gillar sättet de spelar på. Bra, offensiv fotboll. De gör också bra ifrån sig i Europa League, så det blir inte lätt för oss.

– Men det är också sista matchen innan det ska spelas landslagsfotboll igen så det är viktigt för oss att få med sig tre poäng innan pausen.

– När du vet att du måste vänta ett tag till nästa match så är det extra viktigt att du gör det bra, för om du spelar oavgjort eller förlorar så vill du alltid spela match direkt igen. Om det händer i sista matchen innan ett landslagsuppehåll har du inte möjligheten att rätta till saker direkt.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer