– Jag kan ännu bättre

Bild till nyheten – Jag kan ännu bättre
Alex Oxlade-Chamberlain menar att den regelbundna speltiden hjälpt honom att få ut mer av sina kvaliteter men känner att han kan göra det ännu bättre framöver.

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde mot Atletico Madrid sin andra start på Liverpools tre senaste matcher och har nu fått speltid i de senaste sex matcherna. Mittfältaren stod för en fin prestation, något han tror beror på mängden speltid han fått på slutet.

– Ja, självklart. En spelare som mig, som försöker ta lite risker på planen, driva upp med bollen, det hjälper en att ha rytm i spelet då, säger engelsmannen till Liverpoolfc.com.

– Rytm hjälper alla spelare, men jag tror att det är särskilt viktigt för mig med tanke på vilken spelartyp jag är. Med mer speltid kommer allt lite mer naturligt, jag behöver inte tänka efter så mycket.

– Jag tycker jag gör det bättre och bättre, men vi har ju några skador på mittfältet just nu. Förhoppningsvis kan de alla vara tillbaka snart så att vi får en bättre konkurrenssituation, men jag ska se till att vara redo att prestera när jag behövs.

– Att spela matcher hjälper och det kändes bättre nu (mot Atletico), men jag känner verkligen att jag kan göra det ännu bättre. 

Segern mot Diego Simeones lag var Liverpools fjärde raka i Champions League, en segersvit som innebär säkrat avancemang till åttondelsfinal som gruppetta, trots att det återstår två omgångar i gruppspelet.

– På pappret var det en väldigt tuff grupp men jag tycker att vi har tagit oss an varje match på precis rätt sätt, säger Oxlade-Chamberlain.

– Vi brukar alltid säga att vi kan slå vilket lag som helst när vi har vår dag. Det är inte optimalt att ha så många bra lag i gruppen, det kan göra det svårare, men om man vill göra det bra i den här turneringen måste man kunna slå den här typen av lag.

– Vi har inlett turneringen på ett bra sätt, vi är vidare och jag tycker att vi har presterat riktigt bra.

I 2-0-segern kom målen tidigt, vilket skapade en bra matchbild för Liverpool mot ett annars riktigt defensivt skickligt Atletico.

– När man möter Atletico, som är så bra defensivt, kan man lätt bli frustrerad. Vi har erfarenhet av att möta dem nu och får man inte in det där målet blir det väldigt svårt eftersom de alltid är ett hot på kontringar. Så det var viktigt för oss att göra mål tidigt, det förändrade dynamiken i matchen då de behövde kliva fram lite och det passar oss.

– Att vi var kliniska var avgörande. Jag minns en bortamatch mot dem där vi inte var det, det var riktigt frustrerande för vi hade mycket boll den kvällen. 

– I de två senaste matcherna mot dem har vi lyckats hitta igenom och gjort några fina mål, vilket förändrar matchbilden helt och hållet.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer