Senaste nytt inför West Ham

Bild till nyheten Senaste nytt inför West Ham
Jürgen Klopp har snackat upp söndagens bortamatch mot West Ham. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Om Firminos skada:

– Att Firmino är skadad är en tung smäll för oss, det tror jag inte att jag behöver säga ens. Det är tungt. Vi har vetat i två eller tre dagar att det är en allvarlig skada, vi pratar om veckor, fler än fyra. Det skulle jag klassa som en allvarlig skada.

– Vi får se, det är Bobby han brukar komma tillbaka snabbt.

Om Gomez och Curtis Jones:

– Curtis, det var en ovanlig skada, han fick ett finger i ögat. Han är på väg tillbaka, men kan inte träna nu. Han kommer vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

– När det gäller Joe så kommer han förhoppningsvis vara tillbaka inte allt för långt efter uppehållet.

Om insatsen mot Atletico:

– När jag sa att den nästan var perfekt var det med tanke på omständigheterna. Det var en gruppspelsmatch, vi vann. Vi skapade många chanser men i slutändan kanske det ser ut som att vi inte kan spela mot tio man. Vi gjorde inga fler mål, men vi skapade chanser. Hade vi gjort mål på dem hade det sett lite mer spektakulärt ut.

– Vi kontrollerade matchen, de gjorde ett mål som blev bortdömt. Men att Bobby skadade sig var inte bra, därför sa jag att det var nästan perfekt. Atletico är verkligen ett starkt lag. 

Om Kostas Tsimikas:

– Han är nära (att utmana Andy Robertson). Kostas har många kvaliteter, men jag gillar inte riktigt de här diskussionerna. Han pushar Andy hela tiden, men enligt mig är Andy världens bästa vänsterback vilket gör det svårt. Det är bra att vi har alternativ, att vi kan låta Andy vila.

– När man har en spelare som Kostas så måste man låta honom spela ibland också. Han har verkligen anpassat sig bra. Vi är glada över att ha honom här.

Om West Ham och Moyes:

Journalisten påpekade att Moyes gjorde sin 1000:e match som tränare tidigare i veckan.

– Det verkar som att han bara blir bättre och bättre. Det visar att man fortfarande kan bli bättre efter 999 matcher. 

– Det är otroligt, West Ham gör det riktigt bra. De är ett högenergiskt lag som pressar bra. De kan både kontra och hålla bollen i laget. De är högt uppe i tabellen och toppar sin grupp i Europa League. Jag såg matchen igår, de gjorde det bra, men i slutändan hade de lite tur att de fick med sig en poäng, men det var inte det lag som vi kommer att möta på söndag.

– De är inne i en bra period, precis som vi. Jag tror att det blir en bra match, jag ser fram emot den. 

Om han ser Liverpool som underdogs i titelracet:

– Jag vet inte om jag kan göra det. Vi ser inte på oss på något särskilt sätt. Med kvaliteten vi har så bör vi vara i toppen av tabellen, det är där vi ska vara, det är vårt ansvar.

– Vi behöver inte prata så mycket om City och Chelseas kvaliteter. Vi är inte heller ett så dåligt lag. Men många andra lag har tagit stora kliv framåt i ligan. West Ham är starka, Brighton är bra, Tottenham lär komma tillbaka, Arsenal är inne i en bra period, United är ett klasslag, Leicester är där.

– Ligan är otrolig. Det finns ingen match där man tänker att man kan vila några spelare eller så, man måste hela tiden prestera på topp. Det är vad som gör det till världens bästa liga.

Om vikten att vinna efter krysset mot Brighton:

– Det är planen. Om vi är under press, det kanske går att se det så för vissa, men det är så det är i den här ligan, om man vill hänga med så är man under press. 

– Vi konkurrerar om Champions League-platserna och det verkar i år som att man då även kommer konkurrera om titeln. Men ingen vet hur det kommer att se ut framöver efter den mest intensiva perioden i våra liv från slutet av november och i december. Som alla vet är det ett galet spelschema.

– Vi ville vinna mot Brighton och vill vinna mot West Ham, men vi vet hur svårt det kommer att bli.

Om Naby Keita och James Milner:

– Vi får se. När det gäller dem så hoppas jag på efter landslagsuppehållet, men jag vet inte riktigt. Det är lite drygt två veckor, så jag hoppas det, men kan inte lova det.

Om Jordan Henderson:

Nästa framträdande i ligan blir hans 300:e Premier League-match. Klopp fick frågan varför han fortsatte med Hendo som lagkapten när han kom till klubben.

– Mitt sista problem när jag kom till klubben var att tänka på vem som skulle vara lagkapten. Jag hade en, jag träffade Hendo, han kunde inte spela i första matchen, men ingen jag pratade med tvekade över Hendo som kapten.

– Efter sex år tillsammans kan jag säga att det var ett perfekt beslut. Han är en äkta ledare och förebild. Det finns flera ledare i laget, Millie är en viktig röst, Virgil har växt på det området, nu kommer nästa generation med Trent och Robbo. Ali är väldigt lugn. Mo är en naturlig ledare. Vi har en bra grupp, men Hendo är en bra ledare.

Om Alex Oxlade-Chamberlain:

– Jag tycker att han spelade riktigt bra mot Atletico. Han hade sina "Ox-situationer" där han drev med boll, men vi behövde den lugna sidan av honom också. Han löste sin roll mycket bra. 

– Vi behöver båda sidor av Ox, men när man inte spelat på ett tag kanske man känner ett behov av att bevisa sig och då blir det lätt ett snabbare spel, vilket inte alltid är rätt. Jag är glad att han kunde visa en mix nu senast. 

Om West Hams offensiva hot:

– Det är kul att se dem spela. De har blivit ett högintensivt lag. När man vill ta vara på chanserna man skapar behöver man ha klasspelare längst fram. Jag gillar verkligen Bowen. Antonio är en riktigt bra striker. Fornals är uttagen i spanska landslaget tror jag. Benrahma är väldigt spännande. 

– Sedan har de två mittfältare i Rice och Socuek som också är offensiva hot. De har snabba och smarta ytterbackar och det mittbackspar de vill ha när de plockade in Zouma, sedan har de Fabianski i mål. De är ett riktigt bra lag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer