Hendo kritisk mot VM-förslaget

Bild till nyheten Hendo kritisk mot VM-förslaget
Jordan Henderson ställer sig frågande till FIFA:s förslag om att arrangera fotbolls-VM vartannat år.

Jordan Henderson har gett en intervju till GQ Magazine där han pratar om sina år i Liverpool och de utmaningar, både fysiska och psykiska, han ställts inför. 

– Jag är hård mot mig själv, men jag tänker att det kan vara positivt om det pushar en mot utveckling. Men samtidigt, om man är för hård mot sig själv och får kritik på sociala medier, i media och av tidigare spelare, det kan vara tufft mentalt, säger Liverpool-lagkaptenen.

När Henderson kom till Liverpool från Sunderland var han blott 20 år gammal. För att kunna hantera den nya vardagen och den kritik som riktades mot honom tog han hjälp av idrottspsykologen Steve Peters.

– Jag tycker att det var väldigt nyttigt att prata med Steve. Jag var inte på den bästa av platser rent mentalt och just där och då kändes det inte som jag kunde sjunka lägre, så jag hade ingenting att förlora. 

– Steve var strålande. Han var en person jag verkligen kunde prata med. Han dömde mig inte, han uppmuntrade mig att gå tillbaka till grunderna, det hjälpte mig att komma till en bättre plats mentalt. 

– Jag antar att jag, på grund av allt som hänt, hade förlorat lite av kärleken (för sporten) och Steves hjälp var viktig. Det var inte så att han hade svar på allt, men han var en person som man kunde anförtro sig till, jag kunde prata öppet med honom och lätta på mitt hjärta.

När det gäller det fysiska ställs spelarna idag inför enorma påfrestningar när antalet matcher per säsong fortsätter att öka. Henderson, som idag är 31 år gammal, känner sig dock i gott slag.

– Fysiskt känns det väldigt bra och jag kan använda mig av all erfarenhet jag samlat på mig genom åren. Jag lever på rätt sätt, äter bra, tränar hårt och tar hand om mig själv. Förhoppningsvis ger det mig möjligheten att spela vidare länge.

En uppmärksammad fråga i fotbollsvärlden just nu är FIFA:s förslag om att VM ska spelas vartannat år. Henderson vill inte att det ska bli verklighet.

– Det är ingenting för mig. Med mängden matcher som spelarna spelar redan, det är bara för mycket. De fysiska kraven som ställs på idrottsutövarna är för stora och det känns inte som att det finns någon som tänker på spelarnas hälsa.

– Att spela fler matcher handlar om pengar och TV-rättigheter. Jag ser inte behovet för ett nytt VM, avslutar Henderson.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer