– Vi serverar ingen halvfärdig rätt

Bild till nyheten – Vi serverar ingen halvfärdig rätt
De viktiga prispengarna i Champions League innebär att Jürgen Klopp inte tänker rotera i de två avslutande gruppspelsmatcherna.

I och med att man säkrade slutspelsplatsen mot Atletico Madrid igår kväll har klubben tjänat ihop hela £31M på höstens CL-äventyr.

Segrar hemma mot Porto den 24 november och i avslutningen mot AC Milan den 7 december inbringar dessutom i ytterligare £4.7M i prispengar.

Som överlägsna gruppvinnare kan man kanske tänka sig att Jürgen Klopp funderar på att experimentera och rotera i de två betydelselösa matcher som återstår, men det dementerade managern i en intervju med BT Sports efter matchen.

– Man tjänar ganska mycket pengar på en seger i Champions League, du vet. Inte jag personligen, utan det är för klubben som det är så viktigt. Så det är vad vi ska försöka göra, sa tysken med hänvisning till att varje seger ger £2.37M.

– Självklart var målet att ta oss vidare, men att vi skulle plocka 12 poäng på fyra matcher i gruppen är helt galet. Men nu har vi gjort det och det är två matcher kvar. Den ena är hemma mot Porto. Vi är Liverpool och vi spelar hemma, så vad kan vi göra? Säga "låt dom spela bara"?

– Sedan ska vi till Milano. Jag har aldrig varit där, så det blir en historisk händelse, så vi kommer att prestera där också. Så är läget.

På presskonferensen en stund senare utvecklade Klopp sitt resonemang ytterligare.

– Inför Porto-matchen är det endast en skillnad och det är att vi redan har säkrat avancemang. Allt annat är detsamma. Det är en Champions League-match på hemmaplan, sedan är det match på San Siro, jag har aldrig spelat där tidigare så jag ser verkligen fram emot det.

– Vi ska möta Porto hemma och kommer att spela riktig fotboll. Kan ni tänka er om vi skulle möta Porto på hemmaplan, publiken har rest från världen över för att se matchen, och så serverar vi, jag vet inte, en halvfärdig rätt. 

– Så kommer det inte att vara. Vi vill vinna fotbollsmatcher. Ibland kan man kvalificera sig för någonting, ibland inte, men det är fortfarande samma sak – man spelar en match, man spelar för att vinna och måste visa det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer